Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuht Ülo Veldre ütles Delfile, et tegu oli äärmusliku olukorraga, kus patsiendi tegevus ohustas tema elu. "Toimunud sündmused on dokumentides faktidena fikseeritud. Nende alusel tuleb hinnata, kas ohjeldamine oli antud olukorras põhjendatud või mitte. Paraku ei saa me neid asjaolusid delikaatsete isikandmete tõttu avalikustada."

Veldre sõnul uuritakse haiguslugu, mille täidab arst, detailselt läbi. Samuti uuritakse õdede poolt täidetud õenduslugu. "Sellesse tehakse sissekandeid sisuliselt iga kahe tunni järel. Ohjeldamine on reguleeritud psühhiaatrilise abi seaduses, kuid mitte tervishoiuteenuse osutamisel," selgitas Veldre ja märkis, et tegemist on reguleerimata valdkonnaga.

Pärast dokumentide läbivaatamist võetakse Veldre kinnitusel ette olemasolevad juhendid ning püütakse neid omavahel võrrelda, et selgitada, kuidas oleks õige käituda. "Selle põhjal tehakse kokkuvõte ning saadetakse inimesele."

Veldre lisas, et patsiendi lapselapsega soovitakse kohtuda ning asjaolusid selgitada.

Põhjarannik kirjutab, et hingamisraskustega 93-aastane Sillamäe elanik viidi möödunud reedel kiirabiga Ida-Viru keskhaiglasse, kus ta toimetati pulmonoloogiaosakonda ravile. Teda järgmisel päeval vaatama läinud lapselaps, kes avastas, et haigel vanainimesel olid mõlemad käed randmetest voodi külge kõvasti kinni seotud, on haiglapersonali sellisest käitumisest šokis.

Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Aime Keisi sõnul seoti memm kinni, kuna ta keeldus vältimatu abi vastuvõtmisest. Lapselaps ei mõista, miks haigla temaga probleemi tekkimise korral ühendust ei võtnud.