Vt allpool ka ravi toimumist kliinikute kaupa alates 8. oktoobrist.

Ambulatoorsed vastuvõtud. Juba varem streigi tõttu katkestatud ambulatoorseid vastuvõtte ei toimu, v.a. alla 18 aastastele lastele osutatav plaaniline ambulatoorne arstiabi (lastearstid), onkoloogiline ravi, naistearsti ja ämmaemanda vastuvõtt rasedatele. Streigi ajal töötavad ämmaemandad ja õed. Kesklabor töötab pisut lühema töögraafiku alusel. Jätkub C-hepatiidi haigete ja bioloogilist ravi saavate haigete plaanipärane ravi.

Patsientide registreerimine. Streigi ajal registreeritakse patsiente erialadele, mis streigi ajal töötavad. Need on: alla 18-aastastele lastele osutatav plaaniline ambulatoorne arstiabi (lastearstid), onkoloogiline ravi, naistearsti ja ämmaemanda vastuvõtt rasedatele.

Ravi toimumine streigi ajal kliinikute kaupa alates 8. oktoobrist:

Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinik. Streigi ajal töötavad Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus: viljatusravikeskus, noortekabinet, kolposkoopia kabinetid, rinnatervise kabinet, onkogünekoloogiline vastuvõtt, abordile suunamise kabinet, lastearsti vastuvõtt, rasedate vastuvõtt, ultraheliuuringud, päevastatsionaar ja günekoloogia statsionaar. Imetamisnõustamise ning perekooli töö toimub tavapäraselt.

Erakorralisi haigeid teenindatakse Ravi tänaval ja Tõnismäe polikliinikus.

Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliinik. Arstide vastuvõtud toimuvad vaid osaliselt. Haigla (statsionaari) osakondades toimub töö osaliselt.

Edasi on lükatud nende plaaniliste haigete ravi, kes olid registreeritud ravile alates 8. oktoobrist.

Ida-Tallinna Keskhaigla Diagnostikakliinik. Kesklabor võtab proove Ravi tn tavapärasest 2 tundi lühemalt 7.30-16.00 ja laupäeval verevõttu ei toimu. Tavapärane laboriproovide vastuvõtt on Magdaleena korpuses 7.30-16.00 ja Tônismäel 7.30-15.30.

Diagnostikakliinikus toimuvad uuringud haiglaravil viibivatele patsientidele. Planeeritud mammoskriiningut ja mammograafiat ei toimu. Juba registreerunud patsientidega võetakse ühendust pärast streigi lõppu.

Ida-Tallinna Keskhaigla Kirurgiakliinik. Toimuvad kõrva-nina-kurguarstide ja –õdede vastuvõtud. Üldkirurgia- ja uroloogia erialadel võetakse vastu onkoloogilisi ja erakorralisi haigeid. Päevakirurgia toimub onkoloogilistel erialadel. Kirurgiakliiniku valukabinetis võetakse vastu onkoloogilisi ja erakorralisi haigeid. Toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud: valuabi automaatvastaja töötab tavapäraselt. Ortopeediaosakonna statsionaarne plaaniline töö jätkub täies mahus.

Streigi ajal on katkestatud kirurgilise plaanilise haiglaravi (statsionaari) töö. Plaaniliste haigete ravi ja plaanilised uuringud lükatakse edasi.

Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinik. Silmaarstide vastuvõtud toimuvad osaliselt.

Toimuvad: laste silmaarsti vastuvõtud, ortoptistide vastuvõtt. Töötab fluorestsiinangiograafia. Tehakse silmasiseseid tasulisi süste. Kompuuterperimeetria uuringud toimuvad. Päevastatsionaari katarakti operatsioonid toimuvad. Toimub ka erakorraline kataraktipatsientide vastuvõtt (dr Kala, dr Petrova, dr Tarum). 

Ida-Tallinna Keskhaigla Sisekliinik. Vastu võtavad nahaarstid, onkoloogid, töötervishoiuarstid, osaliselt reumatoloogid. Allergoloogid võtavad vastu lapsi. Ülejäänud ambulatoorseid vastuvõtte sise-erialadel ei toimu. Liiklusmeditsiinikomisjoni vastuvõtte ei toimu. Plaanilised uuringud lükatakse edasi. Plaaniliste haigete haiglaravi (statsionaar) ei toimu. Toimub erakorraline haiglaravi töö.

Õdede iseseisvad vastuvõtud toimuvad.

Funktsionaaldiagnostilisi uuringuid tehakse, kuid vastused viibivad arstidepoolse interpreteerimise tõttu. Südame-ultraheliuuringuid (EHHO) ei toimu.

Tehakse ka EKG, RR monitooringu, Holter-monitooringu, spirograafia uuringuid, samuti provokatsioonitesti metakoliiniga ja kopsude difusioonivõime uuringuid. Ka nende uuringute vastused on seotud arstidepoolse interpreteerimisega, mistõttu uuringuvastused viibivad streigi tõttu.

Ida-Tallinna Keskhaigla Hooldusravikliinik. Kliinik töötab tavapäraselt.


Juba registreerunud patsientidele teatamine. Patsientidele, kes on streigi ajaks registreerunud ambulatoorsetele vastuvõttudele, helistab klienditeenindus ja teatab vastuvõtu mittetoimumisest üks tööpäev varem.

Streigi ajal ei registreerita patsiente nii esmastele, korduvatele kui ka tasulistele vastuvõttudele.

Haigla palub patsientidel jälgida streigiteateid ja helistada uuesti peale streigi lõppu. Pärast streiki registreeritakse patsiendid esimesele vabale ajale. 


Korduvate patsientide vastuvõtt
. Korduvate patsientidega, kes vajavad arsti hinnangul kiiremas korras vastuvõttu, võtab ühendust selle patsiendi ravikabineti töötaja ning lepib kokku edasise ravi osas. Patsiendil, kellega pole ühendust võetud, palume helistada peale streigi lõppu, et broneerida uus aeg.

Tasulisi vastuvõtte ei toimu. Streigi ajal jäävad arstide tasulised vastuvõtud ära. Patsientidega võetakse ühendust ja vastuvõtu tasu makstakse patsiendile tagasi.

Plaanilise haiglaravi või uuringu ärajäämisest teatamine toimub kliinikute poolt järgmiselt:

Taastusravikliinikus teavitab osakond patsiente.

Sisekliiniku patsientidele teatatakse telefoni teel plaanilise haiglaravi uuringu ärajäämisest üks päev ette.

Kirurgiakliiniku patsientidele teatab haiglaravi või uuringu ärajäämisest vastava osakonna sekretär või ambulatoorse kabineti assistent.

Seoses streigiga võib haigla töökorraldus olla pidevas muutumises. Töökorralduse muudatustest haiglas on informeeritud klienditeeninduse osakond ja telefoniteenindus lühinumbril 1900. Haigla informeerib töökorralduse muudatustest streigi ajal patsiente ka kodulehe kaudu.