Ida-Viru maakonna piires võib Peipsi järve jääle jalgsi minna alates 20. detsembrist kuni 5 kilomeetrit kaugusele kaldast. Alates 22. detsembrist on lubatud minna Peipsi järve jääle jalgsi ja maastikusõidukitega kogu Ida-Viru maakonna piires, kuid mitte lähemale kui 200 meetrit ajutisele kontrolljoonele. Ida-Viru maakonna piires on keelatud Peipsi järve jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 500 meetrit, teatas Ida prefektuur.

Alates 20. detsembrist tohib Narva veehoidla jääle minna nii jalgsi kui ka maastikusõidukitega Kulgu sadamast 3 kilomeetrit ulatuses ülesvoolu kuni 1 kilomeeter kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit.
Keelatud on Narva veehoidla jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit.
Kõigil, kes lähevad transpordivahenditega Peipsi jääle kaugemale kui 1 kilomeeter, tuleb järvele väljumine ja saabumine registreerida lähimas kordonis.

Jääle minnes tasub järgida järgmisi soovitusi:

- võtta kaasa mobiiltelefon ja olla omastega periooditi ühenduses
- tutvuda eelnevalt ilmaprognoosiga ja riietuda vastavalt ilmastikuoludega nt. www.kalastusinfo.ee
- liikumisel rüsi- ja ladejää kuhjumise kohtades olla eriti ettevaatlik ja vältida traumasid
- olla eriti ettevaatlik transpordivahendiga jäälahvanduste ja –pragude ületamisel
- oma turvalisuse tagamiseks võtta kaasa jäänaelad, päästevarustus, navigatsioonivahend (kompass, GPS)
- võimalusel mitte väljuda piiriveekogule üksinda ning hoida kaaslastega sellist vahemaad, mis võimaldab neid näha ja kuulda
- loobuda piiriveekogul oleku ajal alkoholi tarbimisest
- ilmastikuolude halvenemisel (tugev lumesadu ja tuisk, mis piiravad nähtavust) on soovitav liikuda tagasi kaldale.
Värskeimat infot jääolude kohta saab küsida lähimast kordonist või Politsei- ja Piirivalveameti kliendiinfo telefonilt 612 3000.

Pidevalt uuendatava info jääle mineku keeldude kohta leiab PPA kodulehelt rubriigist nõuanded (http://www.politsei.ee/et/nouanded/jaaolud/).