Nimelt kirjutas Eesti Ekspress eelmisel nädalal, et pankrotihaldur on esitanud kohtule keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu määruse, kus muuhulgas väidetakse kohtule, et mõned Autorollo pangaülekanded (2010 mais) tehti ei kusagilt mujalt kui kahest riigikogus asuvast arvutist: 3. ja 6. mail maksti välja Autorollo juhatuse liikme Janos Sillamaa töötasu ja kontori üür ning mõni tuhat krooni ühele firmale. 31.mail tõsteti aga 15 000 eurot Autorollo ühelt kontolt teisele.

Riigikogu kohaoleku ja hääletamise protokolle vaadates selgub aga, et kõigil kolmel eelpool nimetatud kuupäeval olid toona saadikuna ametis olnud Keit Pentus-Rosimannus ning Rain Rosimannus ennast istungitele kohale märkinud ning ka hääletustest osa võtnud. Seega viibisid praegune keskkonnaminister ja tema abikaasa väidetavatel tehingute tegemiste kuupäevadel riigikogu majas.

Riigikogu pressitalitus kinnitas eile Delfile, et parlamendis asuvaid arvuteid ei ole võimalik inimesel tänavalt kasutada - kantselei arvutite kasutamiseks peab olema teada konkreetse kasutaja nimi ja parool.

"Riigikogu kantselei arvutite kasutamiseks peab olema teada konkreetse kasutaja nimi ja parool. Ilma seda teadmata ei ole võimalik arvutit kasutada. Oma kasutajanime ja paroolidega on võimalik sisse logida erinevatesse arvutitesse," teatas riigikogu pressitalitus Delfile.

Samuti lisati, et kõigil töötajatel on olemas küll oma arvuti, aga samas saab oma kasutajanime ja parooliga sisse ka koosolekuruumi arvutitesse, koolitusklassi arvutitesse ehk arvuti ei võrdu 100 protsenti ühe kasutajaga ja kõigi kasutajate profiili failid ei asu konkreetses arvutis, neid hoitakse mujal serverites. Lisaks on majas ka mõned konkreetsed külaliste arvutid, sealhulgas pressitoas, kus on võimalik kasutada internetti.

Peale selle, et võõral inimesel pole võimalik riigikogu arvutit kasutada, ei ole riigikogu esindajate sõnul alust ka väidetel, et maksete tegemiseks võidi kasutada sülearvutit, kuna majas on olemas küll wifi-võrk, ent sellel on teine IP-aadress, kui arvutitel, millelt tehti Autorollo konto alt makseid.

Teatavasti alustas prokuratuur mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitati kohtusse ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Hoolimata sellest, et Keit Pentus-Rosimannus ja tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud, on ajakirjanduses siiski avaldatud fakte, mis seavad nende mitteseotuse firma juhtimisega küsimärgi alla.