"Minu laps käib juba mitu aastas Kullos klaveritundides ning kui sel aastal sain uue hinnakirja, siis olin šokis, sest kuutasu tõuseb 22-lt eurolt 38-le eurole ning hinna sees on üks klaveritund ning üks solfedžotund nädalas," rääkis ühe lapse ema vene Delfile.

Alternatiivina pakub Kullo võimalust, et klaveritunnist võtab osa kaks või rohkem õpilast korraga. Siis on hind sama, mis oli seni - 22 eurot. "Kas tõesti on õpingute tulemus sama, kui tunnis on korraga kaks last," on ema hämmingus.

Kullo huvikeskuse direktor Raul Tomberg selgitas Delfile, et alates 2012. majandusaastast on Tallinna huvikoolide pilliõppe pearaha ühe õpilase kohta aastas 240 eurot. "Meie kulude arvestuse aluseks on õpetaja 24-tunnine normkoormus nädalas ning palgaaste, mille järgi on huvikooli õpetaja palk 670 eurot," ütles Tomberg.

Tombergi sõnul on nad sunnitud hinda tõstma, et kvaliteetset pilliõpet jätkata, sest 2013. majandusaastal ületavad pilliõppe kulud tulusid. "Lisaks ei kata pilliõppe tulud üldhalduskulusid ning teisi huviringide läbiviimisega seotud kulusid. Hinnatõus aitab aga tulud ja kulud tasakaalustada ning jääb vahendeid ka üldkulude katmiseks," selgitas Tomberg. Pilliõppe on valinud tema sõnul umbes 15 protsenti Kullo õpilastest.

Tomberg lisas veel, et huviharidus on vabatahtlik ning huvikooli pidaja eelistab pilliõppe rahastamisel muusikakoole, kes saavad üle viie korra suuremat "pearaha".

Küsimusele, kuidas Kullo kujutab endale ette klaveritundi kahele õpilasele korraga, vastas Tomberg, et kahel klaveril nagu praktiseeritakse seda ka muusikakoolides.

"Tallinna mõnes huvikoolis on praktiseeritud pilliõpet rühmaõppena juba aastaid. Kullos ei ole pilliõpet varem rühmatunnina tehtud, kuid uue õppeaasta hinnakirjas oleme jätnud selle võimaluse. Hetkel ei ole rühmatundi valitud," ütles Tomberg.

Praegu on rühmatunni hind jäetud Tombergi sõnul võimalusena, mitte kohustusena.