Salla küla elanik Raino Tanila ütles Virumaa Teatajale, et suurekasvuline hulkuv koer on põhjustanud külaelanikele palju probleeme.

“Nädal tagasi ründas see koer kahte meie last, viie- ja üheksa-aastast. Helistasin kohalikule konstaablile Aul Laanemäele. Tema väitel ei saavat midagi teha, sest omanikku pole teada. Soovitas helistada valda. Vallavanem lubas probleemiga tegeleda. Nüüd on nädal möödas ja koer jookseb ikka majade vahel ringi,” ei ole Tanila rahul.

Tanila väitel ei ole koer rünnanud üksnes tema lapsi, vaid ka teisi.

Salla kaupluse juhataja ja Rakke vallavolikogu esimehe Eda Aabo sõnul on umbes kolm nädalat tagasi küla suurte majade juurde tulnud koer igati sõbralik. “See koer annab käppa ja mina annan talle siis vahel süüa. Tal on korralikult rihm kaelas, minule ei ole ta küll kordagi kallale tulnud,” rääkis Aabo.

Aabo arvates on võimalikes rünnetes süüdi eelkõige lapsed ise, kes koera togivad ja kiusavad, mille peale loom end kaitseb.

Samas tuleb volikogu esimehe arvates hulkuva loomaga midagi ette võtta. “Oleme seda asja kaalunud, esialgu mõtlesime, et laseme ta koduloomade varjupaika viia.”

Rakke valla konstaabel Aul Laanemäe teatas pressiesindaja vahendusel, et on olukorraga kursis ning hulkuvast koerast valda teavitanud. Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist selgitas, et hulkuva looma probleemile peab lahenduse leidma omavalitsus.