Et ATV-de tekitatud rööpaid kohtab metsas üha sagedamini, juhib RMK tähelepanu asjaolule, et ATV-ga tohib sõita vaid selleks ette nähtud aladel.

"Lisaks sellele, et mootorist tekkiv säde võib kergesti metsa süüdata isegi ilma, et edasi liikunud ATV-juht seda aimakski, kahjustab ATV-sõit selleks mitte ette nähtud kohtades taimestikku ja pinnast, mille taastumine võib võtta aastakümneid," selgitas RMK kommunikatsioonijuht Marina Poltavtseva.

Kus võib sõita?

Poltavtseva täpsustas, et igaüheõigus kehtib looduses liikumiseks kahel jalal, mitte kahel ega neljal rattal. Sõidukitega looduses liikumist reguleerivaid seadusi kokku võttes võib tema sõnul öelda, et maastikul tohib maastikusõidukiga sõita või seda parkida üksnes maavaldaja loal.

Oma krundil, kui tegemist ei ole kaitsealaga, või kinnisel rajal maastikumasinaga sõiduks piiranguid ei ole.Riigimetsas kolm maastikusõiduala

ATV-sõidu huvilistel tasub pilk peale visata ka veebilehele, kuhu püütakse jõudumööda kokku koguda kõik Eestis olevad krossirajad ja maastikusõidukohad.

RMK on maastikusõidu harrastajatele mõeldes avanud kolm maastikusõiduala Harjumaal: Aru maastikusõiduala, Mustjõe maastikusõiduala ja Padise maastikusõidurada.

Maastikusõiduala on looduses piiritletud ringpiiriga, mille sees võib igal pool sõita. Maastikusõidurada on kindlasuunaline mahamärgitud rada, millest väljaspool sõita ei tohi.

Kõik RMK maastikusõidualad asuvad metsamajanduslikus mõttes väheväärtuslikel aladel ning seal ei esine eelneva kontrolli alusel looduskaitselisi väärtusi.