"Koolis toimus politseikoertega narkoreid ja muude esemete hulgas leiti ka selle noormehe kotist noataoline ese - ma nimetaks seda nii, sest see ei olnudki päriselt nuga," rääkis Mändmaa ERRi raadiouudistele.

"Kooli hoolekogu pidas esialgu kirjavahetust politseiga ja seejärel saime lõpuks kümme päeva tagasi kokku. /---/ Meedias on levinud valeinfo, et seal oli kohal tema ema. See ei olnud nii. Tegemist ei olnud ka lapsevanemate ärakuulamise või vastandamisega hoolekoguga, vaid see oli politsei ja hoolekogu ühise koostöö parema sujumise nimel korraldatud kokkusaamine," jätkas ta.

"Räägiti üldistest küsimustest ja muuhulgas tuli jutuks ka see nuga. Lapsevanem ei väitnud, et noa kaasaskandmine on õigustatud, aga ta väitis, et see nuga ei olnud tema lapse oma. See oli tema väide, mitte ta ei öelnud, et nuga pidigi olema kotis - see on ka eksitav väide, mis on praegu meedias ilmunud," lisas hoolekogu esimees.

Paalalinna 9. klassi 15-aastane õpilane, kes oma saksa keele õpetaja maha lasi, peeti eile esialgu 48-ks tunniks kinni. Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilane ütles, et alustatud on kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis näeb ette vastutuse teise inimese tapmise eest. Alaealisele on selle eest võimalik määrata karistuseks kuus kuni kümme aastat vangistust.