1.-15. märtsini saavad taotlusi esitada Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad isikud. Elukohajärgne kool määratakse ka siis, kui taotlust ei esitata, sel juhul on aluseks rahvastukuregistri andmed 1. veebruari 2012 seisuga. Elukohajärgse kooli määramise peamisteks kriteeriumiteks on põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest ning Tallinna linna elukohajärgse kooli määramise korrast tulenevalt elukoha lähedus koolile ning õdede-vendade õppimine samas koolis, võimalusel arvestatakse ka vanemate soove.

Tallinna haridusameti kinnitusel on koolikoht elukohajärgses koolis kindlustatud kõigile Tallinna lastele. Elukohajärgse kooli määramine ei sõltu taotluse esitamise ajalisest järjekorrast – samaväärsed on kõik 1.-15. märtsini esitatud taotlused olenemata sellest, kas need saabusid eKooli kaudu või paberkandjal.

Hiljemalt 25. mail teavitab Tallinna haridusamet lapsevanemat elukohajärgsest koolist eKooli kaudu e-posti aadressil või paberkandjal lapse rahvastikuregistrijärgsel aadressil. Peale teate saamist tuleb vanemal hiljemalt 10. juuniks kooliga ühendust võtta ning esitada nõutavad dokumendid. Vanemal on õigus määratud koolikohast ka loobuda. Sel juhul tuleb ise leida kool, kus on vaba koht. Koolid võivad peale 15. juunit vabade kohtade olemasolul õpilasi vastu võtta kooli vastuvõtu korra alusel. Alates 15. juunist saavad Tallinna munitsipaalkoolides koolikohti taotleda ka mujal elavad isikud.

Kogu esimesse klassi astumisega seotud info leiate haridusameti kodulehelt www.haridus.ee rubriigist „Hetkel oluline > Esimesse klassi 2012“ ning kõikide Tallinna koolide kontaktid rubriigist „Kontaktid“.

Taotluste vormid on nii eKoolis kui ka haridusameti kodulehel avatud alates 1. märtsi hommikust.