Seksuaalvähemusi rünnata ähvardanud paljaste peade ja nahkneetidega jakkides noormehed hoidsid käsi taskus rusikas ja vaid irvitasid möödujate kirevaid kostüüme. „Raisk, pederaste nähes käed sügelevad, aga ei saa,” ütles üks neist Delfile, ähvardades pildistamise korral kaamera sisse lüüa.

„Üks nahas tüüp vahtis mind nii pikalt vabiseva lõuaga, et ma arvasin, et see kukub tal otsast — ju ta ei uskunud oma silmi,” lausus Delfile paraadil marssinud näitleja Merle Jääger. „Aga kui oleks keegi tulnud — ma oskan end suurepäraselt kaitsta,” lisas ta.

Marss kulges siiski rahumeelselt, mille eest on korraldajad tänulikud politseile. Sinistes univormides korrakaitsjaid ja mustades turvamehi oli näha tänavapildis keskmisest rohkem.

Pride korraldajad soovivad tänada kõikide paraadil kaasamarssinute vanemad, et nad oma lastest kasvatanud tolerantsed ja julged inimesed. „No armastus on ikka armastus,” lausus oma homost pojale toetust avaldama tulnud ratastoolides vanapaar.

Pride suubudes Sauna tänavale oli neil vastas kristlane Janeli, kes on oma sõnutsi kaks homoseksuaali palvetega tagasi toonud. „Ma olen siin sellepärast, et näidata, et see ei ole ju õige,” lausus plakatit: „Jeesus päästab homoseksualismist” käes hoidev Olevistes jutlustel käiv neiu. ”Tähtis on olla siin ja anda inimestele võimalus homoseksualismist vabaneda.”

Kõrvaolevatel geipaarile on teema intrigeeriv ning nad soovivad „parandatud” homodega kohtuda. Vahetatakse numbreid. „Mina sellesse pööramisesse ei usu,” naerab noormees.

Oma homofoobiat on tulnud plakatitega näitama ka kolm Tallinna noormeest, kelle loosungid ärgitavad „tagasi kappi” minema. Mis neil homode vastu on? „Vastu pole midagi, aga miks just peab sellepärast paraadi korraldama,” lausuvad noormehed. „Heterod ei tee ju paraade — aga kuulge, poisid, me võiks ju teha!”