“Tõeline kristlane mõistab Piiblist juhindudes muidugi homoseksualismi hukka ja ega neile nende uskumusi pahaks panna saa,” teatas Delfile Gaypride pressiesindaja Lisette Kampus. „Täpselt samasugused inimõigused võiks olla ka seksuaalvähemustel.”

„Homoseksuaalsus ei ole Eesti vabariigis (nagu üheski teises arenenud riigis) ei haigus ega kuritegu,” kirjutab Kampus. „Seega tekib mul isiklikult küsimus — mis siis valesti on? Kas homodel ei ole õigust kasutada avalikke kohti, sealhulgas Tallinna tänavaid, mille heakorra eest nad maksumaksjana tasuvad?”

Homosid ei tule tolerantses ühiskonnas juurde, leiab Kampus. „Neid on alati ühepalju — erineb vaid see, kas ja kuivõrd juletakse end homoks tunnistada.”

„Teine ja veelgi naljakam aspekt on aga see, et juhul, kui homoseksuaal kõnnib selsamal tänaval ja varjab (valetab?) oma suundumuste kohta, on kõik korras,” nendib Kampus.

Probleem algab hetkel, mil ta on valmis avalikult tunnistama, et on homo või lesbi. „Ehk teisisõnu soosib EKRP hetkel valetamist, mis aga minu mälu järgi kristliku moraali ja eetikaga mitte kuidagi sobida ei tohi,” lisab Kampus.

„Pride paraad ei ole mitte midagi muud, kui täiesti tavaliste inimeste liikumine punktist A punkti B, inimesed, kelle hulgas on hetero-, homo- ja biseksuaalseid Eesti ning arvukate välisriikide kodanikke,” toonitab Kampus. „Võibolla on nad tõesti veidi kirjumalt kostümeeritud, keskmisest mornist linnakodanikust veidi rõõmsamad.”

„Või usub EKRP tõesti, et vanalinnas päise päeva ajal seksishow’sid näha saab,” küsib Kampus. „Ei, EKRP, kõik marssijad on puha riides, viisakad ja heatujulised.”

„Gay Pride toimumine ei too Eestisse seksuaalvähemusi juurde ega kanna ka propaganda silti,” lausub Kampus. „See lihtsalt muudab meie keskel tavalist elu elavad homoseksuaalid nähtavamaks. Pealegi oleks meie väikese riigi puhul massiüritusest rääkimine ilmne liialdus.”

“EKRP ei näe võimalust gei, homo, lesbi, pedofiilia ja muudesse inimväärikust pilkavatesse ja kristlikus maalimavaates taunitud ettevõtmistesse jaatavalt suhtuda. Seetõttu esitame oma resoluutse seisukoha keelata “geiparaadi” läbiviimise Tallinnas ja samuti mujal Eestis,” seisab EKRP reedel meediale saadetud pöördumises.

Partei märkis, et perverssuse avalik eksponeerimine ei ole ainult häiriv ja inetu, vaid avaldab hävitavat mõju kasvava põlvkonna moraali ja väärtushinnangute kujunemisele, mille kaitsmist peab EKRP linnavõimude ja iga vastutustundliku kodaniku kohustuseks.

Raepressi juhataja Toomas Raag ütles BNS-ile, et Tallinna linnakantselei ei olnud reedese seisuga saanud taotlust homoparaadi läbiviimiseks Tallinnas.

“Linnakantseleis küll käidi asja uurimas, mida ürituse korraldamiseks teha tuleb ja kuidas asja vormistada, kuid seni ei ole ametlikku taotlust homoparaadi korraldamiseks laekunud,” sõnas Raag.