Mida teada tänastest ajalehtedest:

-3..+1°C
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ning peamiselt sajuta ilm. Hommikul on kohati udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s.
Eesti Päevaleht jagab täna lugejatega mitu huvitavat intervjuud: viimast päeva ametis olev Harju maakohtu esimees Helve Särgava räägib intervjuus Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhiga, sellest, kuidas sünnivad mingid karistused, keda karistus enam ei hirmuta ja mis võiks olla teisti Eesti ühiskonnas. Teise märkimisväärse intervjuu annab Eesti Päevalehele ekspeaminister Andrus Ansip, kes ei ole kitsi jagama soovitusi valitsusele ja rääkima teemadel, mis tõenäoliselt puudutavad kõiki Eesti inimesi.

Õhtulehes räägib kaks röövi üle elanud 78aastane talumees sellest, kuidas kurjategijad viisid tema taluhoovist traktori ja tulid paari päeva pärast raha järele.

Postimees kirjutab, et kõik väljaspoolt Euroopa Liitu Eestisse õppima pürgivatest tudengikandidaatidest pole huvitatud mitte niivõrd haridusest, kuivõrd pääsemisest Schengeni viisaruumi, kuhu annab nii ära kaduda, et väljasaatmisoht on peaaegu olematu.

Äripäevas käis jurist Tõnis Vahesaar välja kolm maksuideed, mida ettevõtjad hinnata ei taha ning mida ministrid avasüli vastu ei võta.

Mida teada välisuudistest:

Ma ei võta tänast õhtut iseenesestmõistetavana.Ärge tehke seda teiegi
Leonardo DiCaprio
Täna öösel meie aja järgi jagati Hollywoodis Dolby teatris 88. korda kätte Ameerika filmiakadeemia aastapreemiad ehk Oscarid. Parimaks filmiks tunnistati "Päevavalgele" ("Spotlight"), parima naispeaosalise preemia sai Brie Larson ("Room") ning pärast juba neljakordset Oscarist ilmajäämist sai oma kuldmehikese lõpuks kätte ka parimaks meespeaosaliseks tunnistatud Leonardo DiCaprio ("Mees, kes jäi ellu"). Esmakordselt kandideeris DiCaprio kuldmehikesele juba aastal 1994.

Deutsche Welle vahendab, et Šveitsi valijad lükkasid referendumil tagasi rahvapartei (SVP) ettepaneku saata automaatselt riigist välja välismaalased, kes panevad toime kas või pisikuriteo. Šveitsi rahvusringhäälingu SRF-i teatel oli ettepaneku vastu 58,9 protsenti hääletanutest.

Reuters kirjutab, et Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kaitses pühapäeval oma sisserändajatele avatud uste poliitikat ning väljendas vastuseisu igasugusele vastuvõetavate pagulaste limiidile, vaatamata erimeelsustele valitsuses. Merkel ütles, et ei ole olemas „plaani B“ tema eesmärgile vähendada saabuvate pagulaste arvu Türgiga koostöö tegemise abil.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!