Mida teada tänastest ajalehtedest:

+2°C
Talv on taaskord pead tõstnud ning sellega seoses lubatakse täna pilves selgimistega ilma. Ajuti sajab lund ja lörtsi, kohati ka vihma. On jäiteoht. Puhub lõunakaare tuul 3-9, õhtupoolikul pöördub läände ja saartel tugevneb kuni 12 m/s.
Eesti Päevaleht tegi intervjuu Toomas Hendrik Ilvesega, milles president räägib olukorrast Euroopa Liidus ja Eesti imagost, maksupoliitikast, IT-st, kritiseerib valitsuse otsustusvõimetust ja argusest otsuste langetamisel, räägib solidaarsusest ning paljust muust.

Õhtuleht räägib täna loo mehest, kes sai keeva veega põletada, kuid jäi esialgu abist ilma, sest kiirabitöötajad ei suvatsenud isegi üle vaadata.

Postimees kirjutab, et kiirabibrigaadi hooletus jätab väikelinna abivajajad hätta. Asi on nimet selles, et Tapa kandi inimesed kurdavad, et kohalik kiirabi ei võta nende muresid tõsiselt ning seetõttu on magatud maha ka insulte ja infarkte.

Äripäev teatab, et paljud gasellfirmad teevad suurettevõtetele ekspordis silmad ette. Recanderi, EVO Designi ja Wisefabi juhid räägivad, kuidas välisturul edu saavutada.

Mida teada tänastest välisuudistest:

Ma ei näe praeguses riigikogus teistsugust koalitsiooni, kuid nad ise ei tohi seda paratamatusena võtta. Võimuliit peab alustama inimestega rääkimisest ning seisukohtade võtmisest ja seisukohtade kooskõlastamisest.
Toomas Hendrik Ilves
BBC News vahendab, et Boliivia president Evo Morales kaotas napilt referendumi loa andmiseks tema neljandat korda ametisse kandideerimiseks, selgub lävepakuküsitlustest. Ühe küsitluse järgi hääletas 52,3 protsenti valijatest põhiseaduse paranduse vastu, teiste küsitluse järgi 51 protsenti.

AFP teatab, et enesetapu pommiplahvatused Süüria pealinna Damaskuse lähedal šiiitide pühamu juures ja Homsis, mille eest võttis vastutuse Islamiriik, nõudsid üle 150 inimelu. Damaskuse lähedal järgnes autopommiplahvatusele kaks järjestikust enesetapurünnakut Sayyida Zeinabi šiiitide pühamu juures, milles Süüria inimõiguste vaatluskeskuse andmete hukkus 96 inimest.

České Noviny kirjutab, et Tšehhi võib saata umbes sada sõdurit Balti riikidesse ja Ida-Euroopasse paigutatavate liitlasvägede koosseisu, teatas kaitseminister Martin Stropnický pühapäeval Tšehhi televisioonile (ČT). Kui NATO plaan areneb ajagraafiku järgi ühinevad Tšehhi sõdurid liitlasvägedega aasta teises pooles

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!