Uudised, mida teada tänastest Eesti ajalehtedest:

+5°C
Täna on enamasti pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi. Kohati võib tekkida udu. Pärastlõunal lääne poolt alates sadu lakkab. Hilisõhtul läheneb saartele uus vihmasajuala.
Eesti Päevaleht toob lugejate ette uuringutulemused, mis räägivad sellest, kellele kuulub rahva toetus presidendikandidaatide hulgas. Eestlaste favoriit on Marina Kaljurandi, mitte-eestlastel on selleks aga Edgar Savisaart.
Õhtulehe kaanelugu räägib taksojuhist, kes sai seitse noahoopi ja imekombel jäi ellu. Lehes meenutab mees aastate eest üle elatud õudust.
Postimees kirjutab, et puudega inimesed on seni saanud sotsiaalse rehabilitatsiooni nime all käia sanatooriumites lõõgastumas, kuid nüüd on kavas mõistet täpsustada ja spaakäigud võivad kaduda.
Äripäev juhib tähelepanu sellele, et karmid reeglid tõrjuvad Eestist ettevõtjaid.

Uudised, mida teada sündmustest maailmas:

Täna, kella ühe paiku öösel sai politsei teate, et Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee 52. kilomeetril toimus reisibussi ja veoauto kokkupõrge. Bussijuht hukkus sündmuskohal, haiglasse viidi 13 inimest.
AFP vahendab, et Lõuna-Korea merevägi tulistas hoiatuslaske Põhja-Korea patrullkaatri suunas, mis ületas esmaspäeval kahe riigi vahelise vaidlusaluse merepiiri. Lõuna-Korea kaitseministeerium teatas, et Põhja-Korea alus ületas Kollasel merel piiri veidi enne kella 7 kohaliku aja järgi.

Telekanal Rossija 1 rääkis esimesena Vene eriväelaste ettevalmistamisest tegutsemiseks Süürias. Teatati, et Tšetšeenias asuvat laagrit kasutatakse Süürias asuva Vene baasi ohutust tagava eriüksuse ettevalmistamiseks. Erivägede sõdurite, kelle hulgas on palju tšetšeene, kasutamisest Islamiriigi-vastases sõjategevuses rääkis ka Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov. Ta teatas ka, et Süürias on hukkunud mitu Tšetšeeniast pärit sõjaväelast.

Reuters kirjutab, et ÜRO julgeolekunõukogu mõistis pühapäeval Põhja-Korea raketi väljalaskmise karmilt hukka ning lubas astuda karistavaid samme. „Julgeolekunõukogu liikmed mõistsid selle väljalaskmise karmilt hukka,“ ütles sel kuul julgeolekunõukogu eesistujaks olev Venezuela esindaja ÜRO-s Rafael Ramírez Carreño, kelle sõnul oli see tõsine rikkumine.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!