Mida peaks teadma tänastest ajalehtedest:

-1..+3°C
Külm taandub tasa ja targu. Täna on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-8, rannikul kuni 13 m/s.

Eesti Päevaleht kirjutab loo sellest, kuidas keeleolümpiaadil silmapaistvat tulemust teinud ja esimest kohta väärinud kurt poiss pidi leppima kohaga viimaste seas. Haridusministeerium ja võrdõigusvolinik on aga ühel meelel, et tegu on ränga diskrimineerimisega.

Õhtulehe kaaneloos räägib hukkunud tüdruku ema, et on andestanud mõrtsukale tütre tapmist ja kinnitab, et roolijoodiku suurim karistus on kahetsus.

Postimees räägib sellest, et mullu oli töövaidluskomisjonis arutamisel 144 riigi-, kohaliku omavalitsuse või avalik-õigusliku asutusega seotud töövaidlust, neist koolitöötajatega oli seotud üle poole.

Äripäev kirjutab, et Eesti Energia reiting kõigub rämpsu piiril, ent keda alles nüüd see teade energiasektori suhtes murelikuks tegi, on juba hiljaks jäänud, ütles Swedbanki investeerimisfondide juht Katrin Rahe.

Mida peaks teadma tänastest välisuudistest:

UNIAN vahendab, et Ukraina ülemraada ei võtnud vastu resolutsiooni valitsusele umbusalduse avaldamise kohta ega tagandanud seega peaminister Arseni Jatsenjukki. Umbusalduse avaldamist toetas vaid 194 parlamendi liiget.

Reuters kirjutab, et Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tahaks tühistada Euroopa Liidu Venemaa-vastased sanktsioonid pigem varem kui hiljem, aga ei näe veel selleks alust, teatasid tema erakonnakaaslased teisipäeval Reutersile. Allikate teatel ütles Merkel teisipäeval kristlik-demokraatliku liidu (CDU) parlamendifraktsiooni koosolekul, et ta tühistaks Venemaa-vastased sanktsioonid „pigem täna kui homme“.

Daily Mail kirjutab, et Paavst Franciscus näitas Mehhikot külastades harvaesinevalt välja pahameelt, kui rahvahulk pidi ta kätest peaaegu pikali tirima. Franciscus tervitas teisipäeval rahvast Mehhiko lääneosas asuvas Morelia linnas, kui üks inimene haaras ta rüüst, mistõttu kukkus paavst peaaegu otsa ratastoolis istunud mehele.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!