Mida teada tänastest ajalehtedest:

-2..+2°C
Kevadehõnguline ilm ei rõõmustanud meid kuigi kaua. Täna lubab tulla pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab nii lund, lörtsi kui vihma. On jäidet! Puhub kagutuul 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 15, ennelõunal kuni 17 m/s.
Eesti Päevaleht kirjutab sellest, et veokitele kehtestatakse teekasutustasu, mis aitab koguda raha Kose-Mäo teelõigu ehitamiseks. Majandus- ja taristuminister Michal ütles, et maksuidee taga on Eesti ja välismaiste kaubavedajate ebavõrdne seis.

Õhtulehe kaanelugu kirjutab Mati Nuude 75. sünniaastapäeval, mis tegelikult tappis laululegendi. Leht kirjutab Nuude loomingust ja elust.

Äripäev kirjutab, et Triin Peipsi metsandusfirma Ökopesa on klassikaline gasell- ühe inimese ettevõtmisest on kasvanud 30 inimesele tööd pakkuv firma.

Mida teada tänastest välisuudistest:

Ksenija Balta võitis Stockholmis peetud kaugushüppevõistluse tulemusega 6.76, ületades sise-MMi normi. Võidule lisab kaalu see, et Globen Gala kuulub maailma tuuri ehk sisuliselt talvise MK-sarja arvestusse.
Delfi
Aftonbladet vahendab, et Stockholmist lõunas asuvas Fittjas toimus kolmapäeva õhtul võimas plahvatus türgi kultuuriühingu ruumides. Politsei ja päästeteenistus said väljakutse kella 21.35 ajal kohaliku aja järgi. Ükski inimene viga ei saanud. Politsei eraldas sündmuspaiga ümber suure ala ja piirkonna kohal tiirutas helikopter.

Reuters: USA president Barack Obama külastab peagi Kuubat, teatas administratsiooni kõrge ametnik kolmapäeval. Valge Maja kavatseb visiidi toimumise teatavaks teha neljapäeval. Tegemist on osaga ringreisist Ladina-Ameerikas. Visiit Havannasse tõmbaks joone alla ühele Obamast pärandiks jäävale välispoliitilisele saavutusele: suhete normaliseerimisele Kuubaga ja sammude astumisele kaubandussuhete laiendamiseks pärast 54-aastast külmutamist.

Guardian kirjutab, et Suurbritannia saatis kolmapäeval välja kaks kuninglike õhujõudude hävitajat Eurofighter Typhoon, sest teatati, et Vene pommitajad Tu-160 liiguvad Ühendkuningriigi õhuruumi suunas. Hävitajad saadeti välja kuninglike õhujõudude Lincolnshire’is asuvast Coningsby baasist kolmapäeva pärastlõunal ning need eskortisid Vene pommitajaid Põhjamere kohal.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!