Kolm uudist tänastest ajalehtedest:

4..10°C
Täna püsib pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma. Tuul puhub mandril lõunakaarest, saartel edelast ja läänest 2-8 m/s.
Eesti Päevaleht kirjutab täna, et vene koolide keelereform tekitas Eestisse kadunud põlvkonna, kelle eesti keele oskus on märkimisväärselt paranenud, ent eesti keeles õppimise tõttu ei saa õpilased aineid sisuliselt selgeks ja see omakorda vähendab nende võimalust ülikooli edasi pääseda.

Postimees kirjutab, et kolm nädalat enne oma presidendikampaania ametlikku avaüritust kutsed laiali saatnud Reformierakonna auesimehe Siim Kallase meeskond jooksis võidu teise favoriidi, välisminister Marina Kaljuranna abistajatega.

Õhtulehes räägib ajakirja Naised peatoimetaja Manona Paris poja sünnist. Kuigi Manona soovis ise sünnitada, ei tunne ta siiski keisrilõike pärast tuska. "Laps on terve ja tubli, mina taastun ilusti ja olen kogu Ida-Tallinna keskhaigla personalile, kes väga raskel nädalavahetusel valves oli, äärmiselt tänulik."

Kolm uudist, mida teada välismaa väljaannetest:

Alates järgmise nädala esmaspäevast läheb Paldiski maanteest kolmeks kuuks remonti veidi üle kilomeetripikkune lõik Tallinna äärelinnas. Eelseisev remont surub iga päev uut teed otsima kuni 2000 autot. Lisakoormus langeb niigi täistuubitud Rannamõisa teele ja Pärnu maanteele.
Eesti Päevaleht
Associated Press vahendab, et politsei esitas USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiva Donald Trumpi kampaaniajuhile Corey Lewandowskile teisipäeval süüdistuse ajakirjaniku kehalises väärkohtlemises. Trump lubas Wisconsinis oma lennukis ajakirjanikele, et seisab Lewandowski kõrval ja pahandas hoopis noore naissoost reporteriga, kes intsidendist politseile teatas.

Kanada Québeci provintsi idaosas kukkus alla väikelennuk. Hukkusid kõik seitse lennuki pardal olnut, sealhulgas endine Kanada transpordiminister ja poliitikakommentaator Jean Lapierre.

Venemaa Kaug-Idas Primorje krais kukkus alla ründelennuk Su-25, mille piloodil õnnestus katapulteeruda, teatas õiguskaitseorganite allikas. „Esialgsetel andmetel ta kannatada ei saanud,“ ütles allikas TASS-ile.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!