Mida teada tänastest ajalehtedest:

+1..-4°C
Täna on taas päikesepaisteline päev, ent soojakraadid veel päris kevade mõõtu välja ei anna. Oodata on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilma. Puhub ida- ja kirdetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s.
Eesti Päevaleht kirjutab täna sellest, et USA-s tuli turule e-residentsuse konkurent.USA unicorn [idufirma, mille väärtus on vähemalt miljard USA dollarit] Stripe tutvustas eelmisel nädalal Barcelonas Mobile World Congressil uut teenust Atlas. Selle kontseptsioon on väga lähedane, et mitte öelda sama mis meie e-residentsusel. Ainus vahe on selles, et Stripe on mõeldud USA, mitte Euroopa turule.

Eesti Ekspress jutustab täna loo sellest, kuidas ajukasvajaga tüdruku ema keeldus lapsele määratud keemiaravist ning otsustas hakata tütart ravima end teenäitaja-terapeudiks kutsuva mehe näpunäidetel. Kui ema koos tütrega taas haiglast arstidelt abi otsima tuli, laiutasid need käsi – liiga hilja.

Õhtulehe kaaneloos pihib eestimaine Barbie: "Mulle sisendati, et olen kole, väärtusetu ja paks. Ei tahtnud enam elada. Soov endale lõpp peale teha kasvas iga päevaga!"

Postimees kirjutab, et Eesti Ujumisliidu ja päästeameti ekspertide töögrupp koos nelja ministeeriumiga on kirjutanud valmis ujumise algõppe uutmiskava, mille kohaselt peaks iga laps saama ujumisõpetust vähemalt 40 tundi ja ujumine lastel selge olema juba 3. klassis.

Äripäev kirjutab, et riik teenib hilinenud maksetelt aastas 21.9% intressi, mis maksuekspertide sõnul pole põhjendatud ja vajab langetamist.

Mida teada välisuudistest:

Superteisipäeval võidetud osariigid:

  • Donald Trump (vabariiklane): Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia, Arkansas, Vermont
  • Ted Cruz (vabariiklane): Texas, Oklahoma
  • Marco Rubio (vabariiklane): Minnesota
  • Hillary Clinton (demokraat): Alabama, Georgia, Tennessee, Virginia, Arkansas, Texas, Massachusetts
  • Bernie Sanders (demokraat): Vermont, Oklahoma, Minnesota, Colorado
Puudu on veel Alaska tulemused.
BBC vahendab, et USA presidendivalimiste eelvalimiste niinimetatud superteisipäeval on enamikus osariikidest võitnud demokraat Hillary Clinton ja vabariiklane Donald Trump.

AFP kirjutab, et USA astronaut Scott Kelly ja Vene kosmonaut Mihhail Kornijenko naasid kolmapäeval pärast ligi aasta kosmoses veetmist Maale. Venemaa kosmoselendude juhtimiskeskus kinnitas, et kaks kosmonauti ja üks astronaut maandusid Kasahstani keskosas Žezkazganist kagus kell 6.27 Eesti aja järgi.

Prantsuse võimud alustasid esmaspäeval Calais’s sisserändajate laagri ehk „džungli“ lammutamist. Korraks tekkisid ka kokkupõrked aktivistidega ja politsei kasutas pisargaasi.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!