Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et ERM-i ülikallist köögihanget aitas koostada üks pakkujaid. AS Dieta aitas kokku panna ERM-i köögihanke kirjelduse, kuigi osales hankes ka ise. Mitme seadme kirjeldus on kopeeritud otse ettevõtte Dieta tootekataloogist. Tooteid kirjeldava ametliku dokumendi autor on keegi saladuslik Leho.

  • Selverites on alkoholi müük kuni 60% vähenenud. Alkoholimüügi kiire vähenemine sunnib ka väikekauplusi tõstma näiteks piima- ja lihatoodete hinda. Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu hinnangul tuleb aktsiisitõusu otsus tühistada. Nende arvates võiks aastane aktsiisitõus olla 3% või isegi 5%, aga 10–15% on kindlasti liiga palju.
  • Tallinna linnavalitsusel on vaja maha müüa linna­halli kõrval asuv 2,6 hektari suurune krunt, et rahastada vähemalt osaliselt linnahalli restaureerimist. Täna kell 15 toimub Kultuuri­katlas sellesama mereäärse maatüki ja linnahalli tuleviku avalik arutelu ning linna­valitsus tutvustab detailplaneeringu eskiislahendust.

Postimees kirjutab, et parlamendisaadikud kasutavad täiel rinnal ära õigust saada üürikorteri kulud tasa ehk pealinna üüriturult on leidnud elukoha mitu saadikut, seejuures üürivad korterit ka need, kel on elukoht juba tegelikult justkui Tallinnas olemas.

  • Tartu ülikoolis on nõutuim eriala arstiteadus, mis pakub lõpetajale kindla töökoha, kuid lisaks soodustab arstiteaduse valikut asjaolu, et see annab võimaluse aidata inimesi.
  • Ida-Virumaa suurimaid tööandjaid Viru Keemia Grupp teatas eile, et käivitab suletud kiviteri-õlitehased ning alustas värbamiskampaaniat pool aastat tagasi vallandatud tööliste tootmisliini äärde tagasi toomiseks.
Spordivõistluse toimumiseks kehtestatakse kell 17.30–21.00 liikluspiirangud Võru maakonnas Laatre-Antsla maanteel Kobelas (km 11,7-13).
Seoses rattaretke toimumisega palutakse liiklejatel olla reedel ja laupäeval tähelepanelikud Järva ja Pärnu maakonna teedel. Reedel sõidetakse jalgratastega marsruudil Türi – Kabala – Pilistvere – Võhma – Olustvere – Suure-Jaani.
Õhtuleht räägib sellest, et Kalamajja pensionipõlve veetma kolinud põline tallinlanna poleks osanud arvatagi, et selles kiiresti arenevas asumis tuleb tal naabrite kempsurõõmud kinni maksta. Läinud suvel otsustas Ülle aastaid kestnud ebaõiglusele viimaks lõpu teha. Kohus määras talle kui pensionärile tasuta riigi õigusabi. OÜ-lt BREM Kinnisvarahooldus sai Ülle tõendi, et kolme viimase aastaga on tal tulnud naabripere kempsurõõmude eest maksta 446 eurot ja 57 senti. Pikema aja eest loputusvee raha tagasi nõuda ei võimaldavat Eesti seadus, selgitas naisele appi määratud advokaat.

Toomas Hendrik Ilvese osaühing Ermamaa teenis mullu kopsaka summa metsamüügist, ent lisakulude tõttu lõpetas aasta kahjumis. Ilves võlgnes riigile ja tarnijatele ligi 81 000 eurot.

Äripäev kirjutab, et jäätmesektoris räägitakse ebaseaduslikust prügiärist, kus julmalt kaevatakse kusagil auk maasse, kallatakse sodi auku, auk lükatakse kinni ja ongi kogu jäätmekäitlus. Nende asjade taga on üks ja seesama seltskond. Näiteks ühe illegaalse prügila omanikku Õnne Merimaad ei ole keskkonnainspektsioonil õnnestunud siiani üle kuulata, sest tema elukaaslase Aivar Lõhmuse sõnul ei ole ta Eestis.

  • Kellel on investeerimine vähegi mõttes mõlkunud, peaks kohe tegudele asuma, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Piret Reiljan.
  • Jõuliselt käivet kasvatava ja klientide poolehoiu võitnud OKO Restoranide üks omanikest Martti Siimann ütles, et konkurendid kipuvad neid jäljendama, samas on matkimine ka tunnustus.

Millest kirjutab välismaa meedia:

CNN vahendab, et neljapäeva õhtul Dallases toimunud politseivägivalla vastasel meeleavaldusel tulistasid tundmatud isikud politsei pihta, neli korravalvurit hukkus.
Viga sai veel seitse politseinikku, kellest üks on kriitilises seisus. Dallase politseiülema David Browni sõnul alustati tulistajate intensiivseid otsinguid. Tulistamine toimus ajal, kui läbi linna marssisid meeleavaldajad, kes protestisid sel nädalal politsei käe läbi Minnesotas hukkunud Philando Castile ja Louisianas hukkunud Alton Sterlingu mälestuseks.

#Dallas shooting: What we know
- Total of 11 officers shot
- 4 are dead
- Crowds were protesting shootings by police https://t.co/sooU2VnZj2
— CNN (@CNN) July 8, 2016

Millist ilma ennustatakse nädalavahetuseks:


Pühapäeval on 19..23°C
Pühapäeval (10.07.) liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öö on sajuta, päeval arenevatest rünksajupilvedest tuleb kohati hoog vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9..12, rannikul kuni 15, päeval 19..23°C.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt läänetuul 5-12, põhjarannikul puhanguti kuni 17 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 17..21°C.

Laupäeval madalrõhkkond nõrgeneb, kuid selle äärmise edelaserva mõjul on Eesti kohal õhumass endiselt ebapüsiv. Öö on enamasti sajuta, kuid päeval arenevatest rünksajupilvedest on sajuhoogude ja äikese võimalus taas suur. Lääne- ja loodetuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 9..12, rannikul kuni 15, päeval 19..22°C.

Eile enim loetud lood: