Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevalehtes kirjeldab pärast rünnakut Prantsusmaale sõitnud Delfi ja Eesti Päevalehe reporter segadust, mis ümbritses eestlaste saatust. Reporter kirjutab, et märke, mis andsid aimu halvimast, lisandus iga päevaga. Ametnikud rõhutasid tungivalt, et kannatanud isikute ja nende lähedaste privaatsust tuleb austada. Haiglasse viiv tänavalõik Nice’i kesklinnas oli suletud, samuti ei lastud ajakirjanikke Nice’i peahaigla Hôpital Pasteuri peasissepääsu lähedalegi.

  • Nii tööandjad kui ka välismaalt tulnud töötajad satuvad tihti ootamatute takistuste ja bürokraatlike nõuete rägastikku. Eestisse värvatud tippspetsialistid on hädas nii arsti juurde pääsemise kui ka paberimajandusega.
  • Värske leht kirjutab ka Nice'is hukkunud narvalanna Tatjana ja TTÜ tudengi Rickardi viimasest päevast. Nad tahtsid minna vaid rannapromenaadile koos kümnete tuhandete inimestega suurejoonelist ilutulestikku vaatama ja rahvuspüha kontserti kuulama, kuid kes oleks arvanud, et pidustus lõppeb nii traagiliselt.

Postimees kirjutab, et saneerimisel oleva piimatööstuse Tere omaniku Oliver Kruuda väitel valmis eelmisel nädalal meedias kajastust leidnud sõltumatute ekspertide hinnang hoopis Tere suurimate võlausaldajate advokaadibüroos Cobalt.

  • Türgi peaministri Binali Yıldırımi sõnutsi saatsid nad Washingtoni neli toimikut tõestamaks, et USAs elav usuliider Fetullah Gülen on seotud nende riigipöördekatsega.
  • Me peame teadma, milline näeb välja Eesti meie tulevase riigipea mõtteis ja meeltes, et mitte avada võimalust populismile ja künismile, kirjutab meediaekspert Raul Rebane.

Õhtulehes räägib aastaid meid Euroopa Liidus varitsevate ohtude eest hoiatanud Ivar Raig, et Briti vaslija tegi Euroopa Liidust lahkuda otsustades targa ja õige otsuse, sest praeguse ajast ja arust liidu asemele on vaja luua täiesti uus koostöövorm, mis hõlmaks lisaks Euroopale ka Kanadat ja Ameerika Ühendriike.

  • Tallinna vanalinna vaatamisväärsusi tutvustavasse brošüüri võiks sel aastal lisada teetöölised, veoautod ja üleskaevatud tänavad. Viru väravast mööda kõndides avaneb maalilise arhitektuuriga linnapildi asemel vaade veokitele ja üleskaevatud tänavale.
  • Kuueaastane poiss, kes jäi laupäeval Antsla kultuuri- ja spordikeskuse haljasalal turnides ümber kukkunud puuskulptuuri alla, suri eile haiglas. "Kogu see asi on kohutav," ütles Antsla vallavanem Merike Prätz Õhtulehele. Traagilise lõpuga õnnetus juhtus 16. juuli õhtul Antslas kultuuri- ja spordikeskuse õuel, kus esialgsetel andmetel ronisid lapsed puukujude otsas, kui üks neist kukkus ümber ning kuueaastane poiss selle alla jäi.

Äripäev kirjutab, et LHV teise kvartali majandustulemused on investorile rahuldustpakkuvad, kuid pank peab oma kõrge aktsiahinna õigustamiseks agressiivselt kasvama ka järgnevatel aastatel, leiavad analüütikud ja väikeinvestorid.

  • Kehtiv seadusandlus soodustab ettevõtlusvabadust, kuid ei kehtesta kaasnevat vastustust, kirjutab võlausaldajate liidu kommunikatsioonijuht Kristiina Zadin (IRL). Õiguste ja kohustuste vahel puudub tasakaal. Praegune regulatsioon ei kaitse piisavalt võlausaldajaid, kelle kanda jäävad kohustused ja oma õiguste maksmapanek on raskendatud, kuid samas on probleemsetest ettevõtetest vabanemine ülilihtne.
  • Valga ning Ikla piiripunktis töötavaid Alko1000 alkoholikauplusi pidava ettevõtte juhatuse liikme Einar Visnapuu sõnul pole erinevalt töö- ja tervishoiuministri Jevgeni Ossinovski arvamusest nende tegevus katse aktsiisidest kõrvale viilida.

Millest kirjutab välismaa meedia:

CNN vahendab, et USA-s nimetati teisipäevasel vabariiklaste parteikongressil erakonna presidendikandidaadiks kinnisvaramagnaat Donald Trump.

Trump ise tunnistab, et tema jaoks on väga suur au olla nimetatud ametlikuks presidendikandidaadiks. Ta lubab, et ei vea oma valijaid alt.

Such a great honor to be the Republican Nominee for President of the United States. I will work hard and never let you down! AMERICA FIRST!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 19, 2016

AFP vahendab, et Prantsusmaa rahvusassamblee hääletas kolmapäeva varastel tundidel eriolukorra kuue kuu võrra pikendamise poolt Nice’is toimunud veresauna tõttu. Eriolukord on Prantsusmaal kehtinud alates Pariisi rünnakutest eelmise aasta novembris ning jääb kehtima vähemalt 2017. aasta jaanuarini. Eriolukord annab politseile lisaõigusi

Millist ilma lubatakse lähipäevadeks:

Reedel on 19..24°C
Töönädala lõpuks lubatakse vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma. Puhub põhjakaare tuul 5-10 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Õhtupoolikul võib Kagu-Eestis hoovihma sadada. Puhub loode- ja põhjatuul 4-9, rannikul ja Ida-Eestis puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on 18..23°C.

Homseks lubatakse vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma. Puhub põhja- ja kirdetuul 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 19..24°C.

Eile enim loetud uudised: