Millest kirjutavad kodumaised päevalehed:

Tahad teada kõike Eurovisooniga seonduvat nii sõnas kui pildis kõige esimesena? Siis jägi Publiku Euronädala ülekandeid nii Instagramis kui ka Publiku portaalis 
Eesti Päevaleht jutustab täna lugu sellest, kuidas taksojuht vägistas magava kliendi, kuid karistuseks sai vaid tingimisi vangistuse ja trahvi vaid 63,50 eurot kannatanu kasuks.
  • Prokuratuur leiab, et vägistamist uurides tuleb ohvriga rohkem arvestada. Tegelikust elust ja uuringutest on teada, et enamasti vägistamise puhul otsest vägivalda ei kasutatagi – pigem just ohvri abitut olukorda või sõltuvust ründajast.
  • Samuti on juttu sellest, et samal ajal kui välisministeerium mõtleb saatkondade sulgemise peale ja personali koondamisele, ei jäta Eesti jonni ja liigub kindlal sammul kallihinnalise ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks saamise poole.

Postimees kirjutab, et Nord Stream 2 gaasitoru ehitamiseks käib töö mitmel rindel.

  • Tänavuse aasta ema tiitli pälvis muusikapedagoog ja koorijuht Heli Karu, kes on kolme lapse ema, juhendajaks aga sadadele.
  • Homme jõuab riigikogus teisele lugemisele seaduseelnõu, mis lubab riigikogu liikmetel peale Toompea-töö osaleda samal ajal kohalike omavalitsuste volikogude töös. Sel teemal võtab sõna Allar Jõks, kes on selle seaduse tuline vastane.

Õhtuleht kirjutab täna sellest, kuidas Odini sõdalased, rätt ninal, must jope seljas, valmistusid laupäeva õhtul Tallinnas Magistrali keskuse parklas tegema oma esimest patrulli ning, mis selle patrullimise ajal juhtus.

  • Tartu maakohus mõistis lapselastele nõgeseid püksi toppinud ja rihmaga löönud 63aastasele vanaisale üheaastase tingimisi vangistuse.
  • "Mu emotsioonid on väga positiivsed. Täna (esmaspäeval– toim) on juba žürii poolfinaal, mis on homsest ehk isegi tähtsam. Ma olen valmis ja ootan seda õhtut väga," jagab Jüri Pootsmann intervjuus Õhtulehega oma emotsioone seoses eelseisva Eurovisiooni poolfinaaliga.

Äripäev kirjutab, et iga valusa kogemuse saab lõpuks enda kasuks pöörata. Nõnda rääkisid ettevõtete võtmetöötajad reedel Äripäeva konverentsil.

  • Kultuslik elektriautode tootja Tesla Motors teatas kolmapäeval, et toob oma kauaaegse unistuse toota aastaks 2020 pool miljonit autot kahe aasta võrra varasemaks ja seda vaatamata kahele lahkuvale tippjuhile. Firma plaanid lähitulevikuks on ambitsioonikad, kuid nende saavutamiseks peab Teslal ületama palju “lamavaid politseinikke”.
  • USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ei jäta ka majanduspoliitikas kivi kivi peale, kangutades nüüd juba rahvusvahelise finantssüsteemi nurgakivi ehk raudset kindlust, et USA riik alati oma võlad tasub.

Millist ilma on oodata lähipäevil:

12..19°C
Kolmapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub loode ja põhjatuul 4-10, rannikul puhanguti 12 m/s.
Täna on päikesepaisteline kuiv ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 19..25, rannikul kohati 15°C.

Homseks lubatakse selget või vähese pilvisusega sajuta ilma. Puhub lääne- ja edelatuul 2-8, põhjarannikul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on 19..24, rannikul kohati 15°C.

Eile enim loetud uudised: