Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et ei tule kuigi tihti ette, et üks riigiamet vaidleb kohtus selle üle, kas tema ametnik võis teha tööotsa teisele riigiasutusele. Selline vaidlus lõppes tänavu aprillis ringkonnakohtus lennuameti ja ühe selle pikaajalise töötaja vahel.

  • Eesti Tööandjate Keskliidu küsitlusest selgub, et praktikandid ei soovi teha tasuta tööd. Ainult iga kümnes vastaja oli nõus, et praktikandile ei peaks praktika ajal ettevõttes töötamise eest tasu maksma.
  • Tallinna abilinnapeade majanduslike huvide deklaratsioonidest selgub, et kolm neist teenisid eelmisel aastal töö- ja lisatasudena tunduvalt rohkem kui Eesti peaminister või president.

Postimees kirjutab Tallinnas Ädala tänava koertekeskusest täpselt 209 meetrit eemale jäävate uute Helme tänava kortermajade elanike murest: uuselamute kallimates korterites, hoonete neljandal ja viiendal korrusel kajab politseikoerte haukumine sama hästi, nagu oleks koer tuppa toodud.

  • Nii palju kiidusõnu kuuleb Eestis ilmselt muidu vaid matustel, aga päev pärast Põhja-Eesti regionaalhaigla juhi Tõnis Alliku ametist taandumist korruptsioonikahtlustuse tõttu jagus tema kolleegidel mehe kohta vaid kiidusõnu.
  • Uue rahvusliku lennufirma Nordica esimese majandusaasta tulemuseks oodatakse 15 miljonit eurot kahjumit, põhjuseks suured alustamiskulud.

Õhtuleht kirjutab, et Õhtulehe Rahva oma presidendi valimised võitis ülekaalukalt Marina Kaljurand, kes ongi peaaegu kõigi arvamusküsitluste tipus. Valimised peegeldasid ka tegelikku elu – ka selles konkurentsis pudenes Edgar Savisaar juba esimeses ringis. Ühiskonnauuringute instituudi arvamusküsitluste koordinaator Tanel Paas ütleb, et Kaljuranda toetasid enim Vabaerakonna valijad (85,7%) ning kõige vähem EKRE valijad (52,6%). Naistest andis talle oma hääle 76,2 ja meestest 66,5 protsenti. Kaljurand on venelanna ja seetõttu sümpatiseerib ta ka venelastele.

  • Tiit Ojasoo lahkub Teatri NO99 kunstilise juhi kohalt. "Minu veast alguse saanud protsess on hävitamas unikaalset kooslust, Teatrit NO99," kirjutas Tiit Ojasoo oma teatrile eile hommikul. "Olen oma eksimust kahetsenud, vabandanud, vabandanud ja veel kord vabandanud, kuid ilmselgelt sellest ei piisa. Selleks, et säilitada seda kooslust, võimaldada neil erakordsetel inimestel edasi töötada, on ainuke väljapääs tekkinud olukorrast, et ma taandun."

Äripäev kirjutab, e Briti referendum sunnib keskpangad valvele. Võimalik turbulents maailma finanturgudel, kui britid peaksid end tuleval nädalal Euroopa Liidust välja hääletama, oli üks tegur, mis mõjutas USA keskpanka kolmapäeval pikalt ette kuulutatud baasintressi määra tõstmisest loobuma.

  • USA turud taastusid täna viis päeva kestnud langusest. Brexiti risk vähenes ning aktsiad reageerisid tõusuga, vahendab Bloomberg. Standard & Poor’s 500 indeks langes vahepeal 1 protsendi, kuid suutis päeva lõpuks siiski taastuda. Euro Stoxx 50 indeks kallines, sest kihlveokontorite arvates muutus Brexit ebatõenäolisemaks. Täna otsustasid nii lahkumise kui ka jäämise pooldajad oma kampaaniad külmutada, sest Suurbritannias mõrvati parlamendiliige ja Brexiti vastane Jo Cox.

Hoiatus! Narkomüüjad teevad inimkatseid. Tänavale on paisatud müüki amfetamiini ja fentanüüli segu. Selline kooslus on üliohtlik!— Urmet Tambre (@UrmetTambre) June 17, 2016

Millist ilma oodata nädalavahetusel:


Pühapäeval on 17...22°C
Oodata on vahelduva pilvisusega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edelatuul 5-11, pärastlõunal puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 17..22°C.
Täna ennelõunal on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Pärastlõunal pilvisus tiheneb ning Lõuna-Eestisse jõuab uus sajuala, võib olla äikest. Õhtul laieneb sadu üle Eesti ja muutub intensiivseks. Puhub kagu- ja idatuul 3-9 m/s, õhtul tugevneb rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 20..25, rannikul kohati 18°C.

Homme on enamasti pilves ilm. Aeg-ajalt sajab vihma. Kohati on äikest ja sadu võib olla tugev. Tuul pöördub edelasse 7-12, puhanguti kuni 17 m/s, saartel ja Liivi lahe ümbruses 20 m/s. Õhutemperatuur on 14..20°C.

Eile enim loetud uudised: