Millest kirjtavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et Eesti Rahva Muuseum soovis restorani ja kohviku jaoks nii detailsete nõudmistega lauatarbeid, et hanget justkui saigi võita ainult üks firma. Konkurendid kahtlustavad tahtlikku suunamist. Kui Lennusadama köök läks maksma 70 000 eurot, siis ERM-i köögi hinnaks kujuneb kuni pool miljonit eurot.

  • Itaalia suurim kirjastus Mondadori on avaldanud saladuseks jääva autori Arno Saare raamatu „Rong Tallinnasse” („Il treno per Tallinn”), mille tegevus toimub Tallinnas. Romaan on tekitanud Itaalias parajalt furoori: blogid ja meediaväljaanded arutavad, kes võiks peituda pseudonüümi Arno Saar taga. Kirjastus on vihjanud, et tegemist on Itaalias tuntud kirjanikuga, kes kasutab pseudonüümi. Kuigi raamat jõudis poelettidele alles 31. mail, on sellest saanud hitt ja see on vallutanud kohalikud raamatumüügi edetabelid.
  • Kalle Palling tahab Euroopa Komisjoni kõrgepalgaliseks esindajaks Eestis, aga riigikogulase vänged sõnad Jean-Claude Junckeri aadressil jätavad ta valikust välja.

Postimees kirjutab, et jaanuaris maha põlenud Otepää spaahotelli Bernhard omanik Madis Mutso teab nüüd, mis juhtub, kui ettevõtjat tabab õnnetus: päästjate töö oli puudulik, tulekahju tekkepõhjus jäi avastamata ning tagatipuks hakkasid kindlustusfirma ja pank tema firmale mulda peale kühveldama.

  • Kuigi Viru tänava rekonstrueerimine peaks lõppema 30. novembril, on tööjärg juba praegu nii kaugel, et ehitusega loodetakse ühele poole saada septembri teises pooles.
  • Briti võimuparteil, Konservatiivsel Erakonnal algas eile suur heitlus – pärast euroreferendumi tulemust ja David Cameroni taandumisotsust asusid toorid endale uut juhti valima.
Peaaegu 1300 majapidamist on jätkuvalt elektrita
Kuigi tormist on möödas juba mõned päevad tagasi, võtab tagajärgedega tegelemine aega. Lõuna-Eestis on elektrita jätkuvalt üle 1000 majapidamise.
Õhtuleht kirjutab, et president Toomas Hendrik Ilves on otsustanud kuni ametiaja lõpuni mitte puhata, ehkki seadus näeb seda ette. "Töökohustuste tõttu pole sellele isegi võimalik mõelda," ütleb presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam. Seadusega on presidendile puhkus ette nähtud, kuid seda ei kasutanud oma ametiaegadel ka Lennart Meri ega Arnold Rüütel. Nii võtavad Eesti presidendid ametiaja lõppedes välja kopsaka puhkusehüvitise – presidendi praeguse palgataseme kohaselt 6026 eurot aastas, viie aasta eest üle 30 000 euro, kahe ametiaja eest kokku üle 60 000.
  • ÖÖPÄEV METSA EKSINUNA: kuidas liikuda, millest onn ehitada, mida süüa, mida juua, kuidas metsloomi eemale peletada? Istun lõkke ääres ja mõtlen: "Isegi kui metsloomade käest peaksin eluga pääsema ja suudaksin kõndida lähima asustuseni, siis sääsed ja parmud söövad mu enne elusast peast ära." Taas on alanud hooaeg, kus peaaegu üle päeva tuleb teateid metsa eksinud marjulise või seenelise kohta. On selle põhjustanud terviserike või aja- ja ruumi tajumatus, kuid kui see juba juhtunud on, siis kuidas metsa eksinuna ellu jääda?

Äripäev kirjutab, et vandeadvokaadi ja endise õiguskantsleri Indrek Tederi sõnul peab igaühel olema õigus valida ja saada valitud.
Riigikogu otsustas seadustada normi, millega antakse riigikogu liikmeile taas õigus osaleda kohaliku omavalitsuse volikogu töös.

  • Segased ajad soosivad pankade asemel alternatiivseid rahapakkujaid, selgitas Eestis ja Inglismaal kliente teenindava Investly asutaja Siim Maivel. "Kahjuks küll," vastas Maivel küsimusele, kas brittide referendumi järgne segadus ning ebakindlus on vesi Eestis asutatud Investly veskile, kes viib kokku raha vajavad firmad ja investorid.
  • Võime eeldada, et infoküllases ühiskonnas on tähtsal kohal meediakasvatus ja -haridus, kuid selgub, et paljud vanemad ei tea, kuidas suunata oma lapsi internetti kasutama. Selleks, et teada saada, milline roll on meediakasvatusel ja -haridusel üldises sotsialiseerimisprotsessis, keskendusid Tallinna ja Tartu ülikooli teadlased oma uuringutes laste meediakasutuse sotsiaalsele vahendamisele.

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

  • Independent vahendab, et maikuus Vahemerre kukkunud Egyptairi lennuki lennusalvesti viitab, et sõidukis levis suitsu. Musta kasti lennusalvestustele tuginedes on alust oletada, et lennuki pardal toimunus tulekahju. Seitse minutit enne lennuki kadumist radaritelt saatsid piloodid hulga sõnumeid tõrgetest pardal kaasaarvatud suitsust tualettruumis ja kokpiti aluses avioonikas.
  • BBC kirjutab, et praegune Suurbritannia siseminister kogus teisipäevasel salajasel hääletusel poole konservatiivide parlamendifraktsiooni häältest.
    Hääletas 329 tooride parlamendisaadikut. Theresa May kogus 165 häält, Andrea Leadsom 66 ja Michael Gove 48 häält. 34 häälega neljandaks jäänud Stephen Crabb otsustas end ise taandada. Vastavalt hääletusreeglitele langes välja viimane kandidaat Liam Fox, kes kogus 16 häält. Nii Crabb kui Fox avaldasid seejärel toetust Mayle.

Millist ilma lubatakse lähipäevadeks:


Reedel on 17..21°C
Madalrõhkkond eemaldub Valge mere poole, kuid Eesti jääb ikka selle edelaserva. Siin-seal sajab hoovihma. Tuul puhub läänekaarest, on öö hakul veel tugev, seejärel tasapisi nõrgeneb, üksnes Soome lahe ümbrus on ikka tuuline.
Täna on muutliku pilvisusega ilm. Hoovihma sajab peamiselt Kirde-Eestis. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, puhanguti 14, põhjarannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 10..15°C.

Homme on madalrõhkkond ikka aktiivne ja laieneb jõulisemalt üle Soome lahe. Öösel on vihmahooge hõredamalt, hommikul muutub sadu laialdasemaks, Päev on sagedaste sajuhoogudega, vaid Lääne-Eesti saartel on saju võimalus väiksem. Tuul on taas tugev, sisemaal on edelatuule puhanguid 15, rannikul ulatub lääne- ja loodetuul puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 14..18°C.

Eile enim loetud uudised: