Millest kirjutavad kodumaised päevalehed:

Politsei- ja Piirivalveamet kontrollib sel nädalal koos Eesti Rehviliiduga rehvide vastavust nõuetele
Suverehvide kasutust ja korrasolekut kontrollitakse Tallinnas täna ja Tartus 5. mail. Kontrolli korral tuleb arvestada umbes paariminutilise ajakuluga.
Eesti Päevaleht kirjutab, et laupäeval avaldas Norra julgeolekuportaal AldriMer artikli koos videoga, milles väideti, et Vene erivägede tegevus on Eestis laiapõhjaline ja hõlmab palju eri meetodeid. Päevaleht palus kaitseväel, kaitseministeeriumil, kaitsepolitseiametil ja teabeametil väidete kohta tekkinud küsimustele vastata järgmiste variantidega: jah, ei, ei tea, ei saa vastata või muu (täpsustada. Ootamatult sekkus riigikantselei strateegilise kommunikatsiooni nõunik Ilmar Raag: "Ma helistangi sellepärast, et meie luureasutused olid nende (küsimuste– toim.) peale hämmingus.
  • Keskkonnaamet soovib kaladele vaba kudemistee loomiseks Kunda jõe tammid lammutada, kuid jõe neli paisu on kui nelja peaga lohe: igal on omanik ja probleemid. Loodusliku jõesängi taastamine paneks kalad rõõmust uimi plaksutama, ent lõhuks muinsuskaitse all oleva ehitise ja sulgeks nii mõnegi ettevõtte.
  • Eile avalikustati plaan, mis annab Tallinna südalinnale 2020. aastaks uue ilme. Linna ja riigi ühisprojektina kavandatakse 2018. aastaks, Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks Tallinnale peatänavat, mis kulgeb mööda Narva maanteed Viru ringini ja edasi mööda Pärnu maanteed Vabaduse väljakuni. Praegu ringristmikuna toimivast Viru ringist saab uuesti Viru väljak.

Postimees räägib, et politsei eriüksus K ja piirivalve kiirreageerimisüksus idapiiril saavad juurde mitukümmend uut liiget ja varustust, sest riik on otsustanud panustada erioperatsioonide läbiviimise võimekusse.

Õhtuleht kirjutab sellest, kuidas laupäeva hommikul pärast kella üheksat teatati häirekeskusele, et Võrumaal Varstu vallas Vana-Roosa külas sõitis väikebuss müraki sisse kohaliku kiriku kogudusehoonesse. Kohalike elanike arvates päästis selles istunud inimesi vigastustest emb-kumb: kas pühakoja lähedus või see, et Renault on hakanud tootma masinaid, millega võib kahuritoru lisamise järel lahingusse minna.

  • Helgi Sallo meenutab lehes üht värvikat seika oma lauljatee esimestest sammudest ja tunnistab, et vaid näitlejaanne päästis teda koolist väljaviskamisest.
  • TALUNIKUD: põllule pääsemiseks peame seadust rikkuma või iga traktori juurde saateauto tellima!

Äripäev külastas nädalavahetusel USAs toimunud investeerimismaailma suursündmust, kus vanameister Warren Buffett jagas kasulikke näpunäiteid, millest kirjutatakse ka värskes lehes.

  • Aastaid kestnud vaidlus maksuameti ja Rene Kuulmanni vahel on lõppenud Kuulmanni kahjuks. Isalt päranduseks saadud 45 kinnisasjast on oksjonil olnud juba kuus, kaks on müüdud.
  • USA survestab kaubanduskõnelustel Euroopa Liitutugevamini, kui seni arvatud, tegid järelduse väljaanded, mis said tutvuda Greenpeace-i lekitatud dokumentidega.

Jüri Pootsmann ja Eesti delegatsioon lendasid täna hommikul Stockholmi. Eurovisioonituuled hakkavad puhuma veelgi võimsamalt:

Põhja prefekt Kristjan Jaani informeerib autoomanikke:

Juba mõned päevad peaksid rehvid olema kõigil sellised- ilma ühegi naelata, aga korraliku mustriga. pic.twitter.com/42ppENXbux— Kristian Jaani (@KristianJaani) May 3, 2016

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

Reuters vahendab, et Brasiilia peaprokurör esitas ülemkohtule taotluse alustada korruptsioonijuurdlust senaator Aécio Nevese vastu, kes on üks peamisi opositsioonipoliitikuid. Nevest kahtlustatakse riiklikult elektrifirmalt Furnas pistisevõtmises. Kahtlustus toetub novembris arreteeritud senaatori Delcídio Amarali tunnistustele. Tegu on järjekordse lüliga 2014. aastal puhkenud Petrobrasi skandaalist, mis on toonud korruptsioonijuurdluse kümnetele tipp-poliitikutele.

NDTV kirjutab, et Norra peaminister Erna Solberg ütles esmaspäeval, et riik saadab ISIS-e vastu võitlevate Süüria mässuliste treenimiseks, nõustamiseks ja tehniliseks toetamiseks Jordaaniasse umbes 60 sõjaväelast, kelle seas on ka eriüksuslasi. Juhul, kui norralased peaks saadetama ka Süüriasse, tuleb selleks enne saada Norra parlamendi nõusolek.

Millist ilma on oodata lähipäevil:

Neljapäeval on 15..20°C.
Päeval on oodata vähese või vahelduva pilvisusega sajuta ilma. Puhub valdavalt põhjakaare tuul 1-7 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, õhtupoole võib olla äikest. Hommikul on mõnel pool udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 15..20, rannikul kohati 8..12°C-ni.

Homme lubatakse vahelduva pilvisusega ilma. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub valdavalt põhjakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 15..20, rannikul kohati 11°C.

Eile enim loetud uudised: