Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab täna, et kiriku kiusu tõttu tuleb hiljuti rajatud paisjärv tühjaks lasta. Tarvastu pastori arvates on 180 000 euro eest rajatud paisjärv liiga suur ja ta ei luba sinna terviseradasid.

  • Riigikontrolli audit tõi esile, et enamik valdu ja linnu ei ole täitnud oma kohustust küsida lastekodulastele nende vanematelt elatist. See tähendab, et kui uuest aastast hakkab toimima elatisabifond, mille kaudu maksab riik 100 eurot kompensatsiooniks lapsele, kellele elatist ei maksta, siis jäävad lastekodulapsed ka sellest ilma. Selleks et riik elatisemaksmise üle võtaks, on vaja elatis kõigepealt lapse vanematelt kohtu kaudu välja nõuda.
  • Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terrase sõnul suurendavad NATO Varssavi tippkohtumisel langetatud otsused Eesti alalist valmisolekut kaks korda. Liitlaste kohalolekut Eestis peaks käsitlema rahuliku rutiinina: nii nagu NATO on kohal Itaalias ja Saksamaal, hakatakse olema ka Eestis.

Postimees kirjutab värskes lehes, et kuus aastat tagasi asutatud Eesti ainukesse kalakasvatajate ühistusse Ecofarm, mis mingil hetkel koondas suurimaid Eesti kalakasvatusi, on praeguseks alles jäänud vaid üks tegutsev kalafarm, mille juhatuse liige juhib ka ühistut.

  • Pealinnast väljapoole kolivad venelased ei satu enam eestlaste sekka, mis siis, et suurem osa maapiirkondi on eestikeelsed: erinevalt eestlastest ei koli enamik venelastest Tallinnast ära mitte maale, vaid linnadesse, eelkõige Ida-Virumaa linnadesse.
  • Purjetamistiim Équipe du Piloilleri III tõestab Muhu väinal juba teist korda, et ütlus «Naine paadis, paat põhjas» tuleks kohe kindlasti ümber mõtestada.

Õhtuleht kirjutab, et lätlaste Kārumsi kohukese eestlastelegi armsaks teinud Riia piimatööstuse endine juht Neeme Jõgi on pärast poliitikast lahkumist juhtinud mitut suurt ettevõtet. Kuigi ta kinnitab, et vastutus ja otsuste langetamine on raske töö, on see siiski tunduvalt tervislikum amet, kui lollidega koos ühe laua taga istumine, nagu ta poliitikuna palju kordi kogema pidi.

  • Pealinlasi varitsevad 35 tapjaposti. Vaid ime läbi ei saanud reedel ümber kukkunud tänavaposti all viga ükski inimene. Eelmisel reedel Narva maanteel trammi peale kukkunud metallpost on asjatundjate sõnul varitsenud oma ohvrit juba ligi 30 aastat. Inimesi ja sõidukeid ohustavaid poste on nüüd Tallinnas ühe võrra vähem, kuid tõenäosus, et selliseid õnnetusi võib veelgi ette tulla, ainult kasvab. Tallinna võimud lubavad, et 70 pealinna tänavaid palistavat läbiroostetanud elektriposti on plaanis juba lähiajal välja vahetada.

Äripäev räägib, et laupäevast alates on võimalik kaevandada poole vähem bitcoine, mis vähendab pakkumist ja võib hinnad tõusma panna, kirjutab MarketWatch. Valuutaturu kauplejad üritavad ennustada, mida Föderaalreserv või mõni teine keskpank järgmiseks ette võtab. Nad analüüsivad üksikasjalikult iga avalduse sisu ja otsivad vihjeid, mis võiks anda märku, kuidas keskpank plaanib jätkata. Keskpanga poliitika mõjutab otseselt valuutakursse.

  • Ehkki mullu mais investoritest vendade Mikk ja Tõnn Talpsepa loodud ja kohalikelt investoritelt üle 2 miljoni euro kaasanud investeerimisfirma Etalon Varahalduse tegemisi on turuletulekust alates saatnud krõbe kriitika, näitas investeerimistandem juunis turgudele ja konkurentidele viimaks kandu.
  • Reedel rääkis Läti televisioonis nn Eesti maksuimest meie maksuameti juht Marek Helm, kes tunnistas, et edukaks tegutsemiseks tuleb leida head juhid, anda neile korralikult raha, neid usaldada ja jääda tulemust ootama. Küsimusele, kui suured on tema enda volitused oma ametis palkade ja preemiate määramisel ning alluvate koondamisel, vastas Helm: „Paljud erasektori juhid kadestaksid mind.“ Tema soovitaks Lätis ja ka teistes riikides ilmaasjata bürokraatiat mitte reguleerima hakata. „Vaja on usaldada. Leidke head juhid, andke neile raha ja oodake tulemust. On vaja seada õiged eesmärgid, mitte alustada reguleerimisest,“ soovitas Helm lätlastele.

Millest räägib välismaa meedia:

Reuters vahendab, et Põhja-Korea sõjavägi teatas esmaspäeval, et annab „füüsilise vastuse“ USA ja Lõuna-Korea sammudele kõrgelt arenenud raketitõrjesüsteemi THAAD paigutamiseks Korea poolsaarele. USA ja Lõuna-Korea teatasid reedel, et raketitõrjesüsteemi THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) kasutatakse Põhja-Korea kasvava tuuma- ja ballistiliste rakettide võimekuse vastu.

Millist ilma lubatakse alanud nädalaks:


Kolmapäeval on 18..23°C
Oodata on vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 18..23°C.
Täna pilvisus tiheneb. Paljudes kohtades sajab hoovihma, on äikeseoht. Hommikul püsib paiguti udu. Puhub lõunakaare tuul 3-9, õhtupoolikul saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 17..22°C.

Homme on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest. Puhub edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 17..22°C.

Eile enim loetud lood: