Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Täna tuleb Eestisse peaminister Taavi Rõivase külalise ja tehnoloogiakonverentsi Latitude59 peaesinejana visiidile Yorki hertsog, prints Andrew.
Prints Andrew osaleb Latitude59 avapaneelis koos peaminister Rõivase ning investor Tim Draperiga. Latitude59 on Põhja-Euroopa üks olulisemaid tehnoloogiakonverentse, mis toob Eestisse rahvusvahelised start-up'id ja investorid. 2016. aasta konverentsi põhiteemadeks on virtuaalne riik, e-residentsus, tehisintellekt, virtuaalreaalsus ja asjade internet.
Eesti Päevaleht kirjutab, et 700 liikmega Vabaerakonnas on praegu 30 inimest, kes on saanud kriminaalkaristuse. Pärast Vabaerakonda astumist seksuaalkuriteo toime pannud ja viieks aastaks vangi mõistetud mees on endiselt partei liige. Erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul ei kontrollitud erakonna loomiseks värvatud inimeste karistustausta.
  • Maale, kus on patsiente alla piirnormi, on raske leida uut perearsti, kui eelmine on seal ameti maha pannud. Kuna keskmiselt on ühes Eesti nimistus 1670 patsienti, võiks „oma” perearstita eestlaste arv ulatuda 38 000-ni.
  • Kütuse- ja viinaralli käib täie hooga, ent rahandusministeeriumi sõnul on veel vara järeldusi teha.

Postimees räägib sellest, et häirivalt elutruud unenäod, unehäired ja segasusseisund on vaid mõned kõrvalmõjud, mida on missioonipiirkondades tundnud malaariaennetusravimit Lariam kasutanud Eesti sõdurid.

  • Kättemaksuks ligi poole miljoni euro väärtuses kinnisvara maha põletamises süüdistatav mees peab kohtu teisipäevase otsusega jääma vahi alla kauemaks kui pooleks aastaks.
  • Euroopa Komisjoni asepresident energialiidu alal Maroš Šefčovič ütles, et pole näinud ühtegi äriprojekti, mida oleks poliitiliselt rohkem vastustatud kui Nord Stream 2 (NS2) torujuhet.

Õhtuleht kirjutab sellest, kuidas märgata koduse vägivallaga harjunud lapsi, kes püüavad eksimishirmus võimalikult märkamatuks jääda? "Hüüdsin emmet appi, aga emme läks hoopis oma tuppa ja üldse ei tulnud minu juurde," ütleb viieaastane poisipõnn, kelle kasuisa kuumale pliidile palja tagumikuga istuma pani. Kodudes, kus vägivalla ees pidevalt silmad suletakse ning laps oma mures ja valus üksi jääb, on oht, et laps võib lõpuks halva kohtlemisega ära harjuda ning hakata seda pidama tavaliseks ja normaalseks.

  • Kas ja milline seaduslik alus on tüütust putukast vabanemiseks? Tühjana seisvat eluruumi välja üürides mõeldakse üldjuhul võimalusest teenida veidike lisaraha ja ­leida keegi, kes võtaks enda kanda kommunaalkulud. Vähem mõeldakse variandile, et üürnik võib osutuda tüütuks putukaks – puuküürnikuks –, ­kellest vabanemine võib olla keeruline ja tihtilugu aitab vaid omakohus.
  • Kohus tühistas politsei- ja piirivalveameti määratud noomituse politseinikule, kes ei teavitanud kolleege autokapotil sõitnud inimesest. 2013. aasta 17. mail Türil lillelaadal oli patrullis Türi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tarmo Kivi, kes sõitis pärast graafikujärgse teenistusaja lõppu patrullautoga kella 18 paiku koju Paidesse, kõrvalistmel Paide politseijaoskonna menetlus- ja ennetusteenistuse väärteomenetleja, kellel oli teenistusaeg. Türil sõitis neile vastu auto, mille kapotil näis väärteomenetleja sõnul olevat inimene või inimesesarnane topis.

Äripäev räägib, et Virtsu kavandatav miljoneid maksev ettevõtluskeskus on tülli ajanud kohaliku võimu ja osad elanikud, kellele ei meeldi, et ettevõtlust nende aia taga ajama hakatakse. Ettevõtluskeskust tutvustavatel koosolekutel läks olukord nii käest ära ja inimesed hakkasid üksteise peale karjuma, et koosolekuid hakati distsiplineerimise mõttes filmima.

  • „Jaanipäevaks on laut tühjaks müüdud,“ tõdes tuhande lehmaga piimatootja Melmilki omanik Aren Põder, sest ettevõte ei suuda enam rekordodava piima kuhjatava kahjumiga võidelda. Laut, mis jääb Tartumaal Mellistes Põdra kinnitusel ilma 520 lüpsilehmast ja pea sama suurest noorkarjast, on 2012. aastal PRIA toetusega ehitatud moodne eurolaut.
  • Kui Virtsu alevikus elab ametlike andmete järgi kokku 500 inimest, siis päisel päeval pole neist tänavatel hingelistki. Viliseb vaid vinge tuul ja autod, mis mööduvad, kihutavad Saaremaa praami peale.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Reuters vahendab, et Süüria mõõduka opositsiooni pealäbirääkija Mohammed Alloush teatas pühapäeval, et astub ÜRO toetatud Genfi rahuläbirääkimiste läbikukkumise tõttu tagasi. Alloush, kes esindab Saudi Araabias baseeruvas kõrges läbirääkimistekomitees mõjukat mässuliste rühmitust Jaish al-Islam, ütles oma avalduses, et läbirääkimistel pole ka suudetud saavutada tuhandete vangide vabastamist ega tõugata Süüriat poliitilise ülemineku suunas ilma president Bashar al-Assadita

Yle Uutiset kirjutab, et Soome ei saa NATO liikmelisust taotleda ilma rahvahääletuseta, teatas peaminister Juha Sipilä, kelle sõnul on keskerakond, mida ta juhib, sama meelt president Sauli Niinistöga.
Sipilä teatas, et keskerakond tegi selle kohta otsuse parteikongressil.

Mis ilma lubatakse nädalavahetuseks:


16..19°C.
Kolmapäeval on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 3-8, rannikul kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on 20..25, rannikul kohati 16..19°C.
Täna on vähese ja vahelduva sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 21..26, rannikul kohati 17°C.

Homme on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 3-8, rannikul kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on 22..27, rannikul kohati 16..19°C.

Eile enim loetud lood: