Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised. Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse kell kümme õhtul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

4. juunil 1884 kogunesid 24 eesti soost haritlast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada esimene sinimustvalge lipp. Rahvusliku ärkamisaja harjal kinnistus sinimustvalge värvikombinatsioon rahvusvärvidena. Eesti iseseisvumisel sai sinimustvalge trikoloor riigilipuks.

Lisaks lippude heiskamisele tähistatakse lipu 130. sünnipäeva mitmete üritustega üle Eesti. Tallinnas algab sünnipäevahommik kell 7.00 lipu piduliku heiskamisega Pika Hermanni torni, misjärel avatakse torn külastajatele. Õhtul kell 18.00 algab Stenbocki maja õuekontsert Andre Maaker ja Mari Kalkuniga.

Põltsamaal etendatakse kell 10.30 lipu õmblemise lugu ja selle käigus avatakse lipuväljak lipuõnnistaja Christopher Beermanni ja tema õe Emilie auks. Südapäeval algab konverents-aktus, ettekande teevad ajaloolased Tõnu Tannberg ja Küllo Arjakas ning Eesti Lipu Seltsi esimees Trivimi Velliste.

Otepääl algavad pidustused kell 16.00 rongkäiguga kirikumõisa, kus peab peokõne Eesti Üliõpilaste Seltsi esimees ning kuulutatakse välja lipulugu tutvustava bareljeefi ideekonkursi võitja. Õhtul kell 18.00 saabub traditsiooniline hobukaarik sinimustvalge lipuga ning Maarja koguduse kirikus algab Ivo Linna, Antti Kammiste, Siiri Sisaski, Ott Leplandi ja kooridega kontsert-jumalateenistus.

Pärnus Rüütli platsil kogutakse kella 18.00 kokku 130 sinimustvalget kandelippu ja minnakse rongkäigus ranna kõlakotta kontserdile. Esinevad Rein Vendla puhkpilliorkester, Pärnumaa ühendkoor ja Kuu rahvatantsu nais- ja segarühmad.