Homme tähistatakse kolmandat korda Eestis veteranipäeva. Veteranipäevaga täname ja tunnustame neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi, teatas kaitseväe peastaap.

Käesolevast aastast on veteranipäev ka ametlik lipupäev.
Eestis on 15 lipupäeva ning lipupäevadeks on ka riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev. Lisaks võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel.

Tänavu algas veteranipäeva tähistamine 12. aprillil heategevusliku Sinilillejooksuga ning 19. aprillil peeti veteranide laskevõistlus.

Homme, veteranipäeva hommikul mälestatakse Paldiski Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi juures langenud kaitseväelasi. Keskpäeval on Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus, millega mälestatakse kõiki Eesti eest võidelnud sõjamehi. Veteranipäeva õhtul avatakse Eesti sõjamuuseumis Afganistani teemaline näitus ning seal autasustatakse ka laskevõistluse ja fotokonkursi "Meie Afganistan 2003-2014" võitjaid. Päeva naelaks on õhtune heategevuslik rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad kaitseväe orkestri ajateenijate ansambel ning ansamblid Kosmikud ja Winny Puhh.

Kaitseväe ja kaitseliidu veteranide hulka kuulub ligi 3000 inimest. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.