Tallinna kommunaalameti poolt tellitud Harju ja Kullassepa tänavate rekonstrueerimise eesmärgiks oli sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine, muutes tänavad jalakäijate liikumise alaks.

Projektiga jätkati Harju tänava alguse (Vabaduse väljak-Müürivahe tn) jalakäijate ala kontseptsiooni ning mõlemal tänaval markeeriti tänavapinnale Teises Maailmasõjas hävinenud hoonete fassaadide kontuurid. Ajalooline hoonete alune pind on tähistatud musta värvusega graniitplaadiga.

Rekonstrueeritud tänavalõigus pikkus on 270 m. Ehitustööde teostamise lepinguline maksumus koos kommunikatsioonide rekonstrueerimisega on 0,8 mln eurot. Tööde teostajaks olid ühispakkujad RTS Infraehitus OÜ ning Kivitööd AS.

Peale Harju tänava ja Kullassepa tänava rekonstrueerimistöid tagatakse endiselt nii Vanalinna elanike ligipääs oma kodudele kui ka teenindavale transpordile ajavahemikus 06.00-10.00.Vajadusel on võimalik elanikel, Tallinna Transpordiametiga kooskõlastatult, kodudele ligi pääseda ka muudel kellaaegadel.