Delfi käsutuses on ka viie erakonna väidetavad toetusnumbrid, kuid me avalikusta neid, omamata 100% kindlust nende paikapidavuses.

Aivar Voog EMORist lükkab aga ümber võimaluse, et keegi võiks erakondade veebruarikuist uuringut juba teada.

"Küsitlustöö lõpeb täna (kolmapäeval - U.S.)  ja reedel saab need andmed esmalt BNS. Kuna andmete (täpsemalt erakondade reiting riigikogu valimiste kontekstis) avaldamisõigus kuulub BNSle. Loodetavasti saavad kõik poliitikahuvilised oma infonälja leevendatud juba reedel," lausus Voog Delfile.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal aga möönis, et teab küll seda uuringut. "Reformierakond on sellele korduvalt viimase nädala jooksul viidanud. Küllap on see tegelikult Reformierakonna soovil ja tellimusel valminud uuring, mille eesmärgiks on oravapartei viimase kahe nädal kampaaniat toetada," arvas ta.  "Sama juttu räägivad nad ka ühes valimisreklaamis, kus lausutakse, et Keskerakond on neile kohe-kohe kandadele astumas. Seda uuringut edasi levitades, pange muidugi vaim valmis, et ajate aktiivselt peaministripartei valimiskampaania asja ning olete läinudtõenäoliselt võltsitud avaliku arvamuse uuringu tulemuste õnge."

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal: „Reformierakond on pikalt rääkinud, et kõik ilusad küsitlused lehtedes ei tähenda midagi, kui valijad ei tegutse. EMORi küsitlus on lähedane sellele, mida ka meie ammu teame - valimiste võit ei ole kuidagi käes."

Michal lisas, et Reformierakond ja Keskerakond võivad mõlemad võita.
"Aga kui näiteks meie valijatest kasvõi 1000 inimest üle Eesti otsustab mitte valima tulla või valida kedagi teist, siis on sotside ja Rahvaliidu või rohelistega koos Eesti peaministriks Edgar Savisaar. Või saab peaministriks hoopis Mart Laar ja rahandusministriks näiteks Tõnis Palts, mitte Jürgen Ligi," oletas Michal.

IRLi avalike suhete juht Rauno Veri möönis pärast väidetavate tulemustega tutvumist, et need näitavad, et olukord valimistel on täiesti teistsugune kui arvatud. "Kui need tulemused tõele vastavad, on IRL teinud järsu hüppe ning nii Reformi- kui ka Keskerakonnale järele tõmmanud. See annab inimestele reaalse võimaluse teha valik selle vahel, kas vajuda tagasi minevikku, teha kõike nii nagu praegu või julgeda teha tulevikku suunatud otsuseid," märkis Veri. "Samas on iga küsitlus vaid küsitlus, me ei võta neid liiga tõsiselt - otsuse teeb ikkagi rahvas."

Emori tehtud ja BNSi tellitud uuring avalikustatakse homme.