„Reformierakond peab õigeks paketis nimetatud tegevuste rahastamist, kuid selle kõige jaoks ei ole tarvis eraldi paberit. Ma pean olulisemaks sisu kui läikivat vormi,“ ütles Holsmer Delfile.

„Suur Sõjamäele tööstuspargi ehitamine, korterelamute energiasäästlikumaks muutmise rahastamine või erinevate toetuste maksmine on kõik tavapärsed eelarvelised kulutused. Samahästi võiks linna investeeringute kava nimetada abipaketiks, sest läbi selle antakse tööd ettevõtjatele ning luuakse kõige otsesemalt töökohti,“ nentis reformierakondlane.

Sotsiaalministeerium ja töötukassa tegelevad Holsmeri sõnul igapäevaselt töötuse probleemiga ning pole seda tegevust pakendanud kõlava nimega abipaketi nime alla. „Niisamuti pole riik erinevalt linnast pidanud vajalikuks eraldi ajalehe trükkimist, et oma töövõitudest tööpuudusega võitlemisel raporteerida. Loodan, et selle abipaketiga ei lähe jälle nii nagu eelmisel aastal, et kahe miljoni krooni eest tehakse üle linna kampaaniat ning poole miljoni eest jagatakse kartuleid ja küttepuid,“ lisas ta.

Riik panustab reformierakondlase väitel sel aastal erinevatesse tööturumeetmetesse ja toetustesse kokku neli miljardit krooni. „Töötuse määr Eestis on langenud 10,5 protsendini. Palgatoetust on tänavu makstud üle 8000 inimese tööle rakendamiseks, ettevõtluse alustamise toetust on makstud üle 500 inimesele, tööpraktikat on alustanud ligi 2700 inimest ning tööalast koolitust saanud üle 6500 inimese,“ loetles Holsmer oma parteikaaslase juhitava valitsuse tegemisi.