Lasnamäel Punane tänav 48a olevate tööstushoonete kohta tegi jäähoki liit Tallinna spordi- ja noorsooametile taotluse, et linn need hooned endale ostaks, ning seejärel lasub spordiametil kohustus hooned korda teha.

Koalitsiooni kokkulepet eirates olid oktoobris hääletusel opositsioonisaadikute kõrval eelnõu poolt ka hokiliidu juhatusse kuuluv Priit Vilba ja Tarmo Leinatamm ning eelarvesse tehti vastav parandus.

Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul on tehtud maa-ametile korraldus tutvuda tehtud pakkumisega ja anda oma hinnang tegeliku hinna kohta. “Lähtuda tuleb sellest, et hinnapakkumine on ülepingutatud ja linn ei saa endale rahalist kahju tekitavat ostu lubada,” märkis ta.

Eelnõu käis läbi ka Tallinna sisekontrollist, kuid volikogu vastu võetud otsus on seaduslik ning hinna üle sisekontroll otsust ei langeta.

Linnavolinik Pavel Starostin ütles, et ettepanek hooned osta tuli Lasnamäe halduskogult. “Kui me raha Lasnamäele ei suuna, siis tulevad varsti noortekambad linnavalitsuse ette oma probleeme lahendama. Hoonetesse on planeeritud vabaajakeskus, kus oleks koos käsipall, jalgpall, ja ka hokiliit on oma pakkumise teinud,” rääkis Starostin. “Kas see on õiglane hind nende hoonete eest, seda ei oska mina öelda, sest ma pole kinnisvaraspetsialist,” lisas ta.

Vene erakonna anonüümseks jääva poliitiku sõnul andis Starostin mõista, et tema jaoks on volikogus eelnõule toetuse saamine ülioluline.

Jäähoki liidu peasekretär Vladimir Makrov ütles, et hoonete ost on üks osa hoki edendamise võimalustes.