Möödunud nädalavahetusel tuli Pirita rannas esmaabi anda neljale inimesele, kes olid end klaasikildudega vigastanud. Eelmisel nädala kolmapäeval astus Harku rannas laps oma jala kildudesse katki.

Stroomi rannast viidi eelmisel aastal üks laps traumapunkti, kuna tal tuli kokku õmmelda sügav lõikehaav, mille tekitas klaasile astumine.
Katkisesse klaastaarasse on astunud ka vetelpäästjad ise. Nii juhtus näiteks eelmisel aastal Pirital, kus sai omale lõikehaava üks G4S rannavalvur kui astus liiva sees olnud kildudesse.

Klaasikildudesse astutud varvas ja randa jäetud klaasikillud ja prügi

Stroomi ranna vetelpäästjate sõnul tuli neil mitukümmend korda nädalavahetuse jooksul inimestele meelde tuletada, et klaastaaraga randa tulla ei tohi ja avalikus kohas alkoholi tarvitamine pole samuti lubatud.

Möödunud aastast meenus rannavalvurile, kuidas Stroomi randa oli lausa tahtlikult klaasikilde puistatud ja roosiks löödud pudelikael liiva sisse torgatud, teravad servad taeva poole. Õnneks avastasid vetelpäästjad need hommikul tööpäeva alustades.

Killud satuvad randa, kuna inimesed võtavad klaaspudeleid randa kaasa. Enamasti tarbitakse klaaspudelist alkoholi – õlut või veini – mille joomine on avalikus kohas keelatud.

Parim jook, mida randa tulles kaasa võtta on endiselt plastpudelis vesi.
Ligi 100 G4Si vetelpäästjat aitavad suplejate ohutust tagada 21 supelrannas Tallinnas, Tartus, Võrus, Otepääl, Elvas, Põlvas, Türil, Tõrvas, Viljandis, Haapsalus ja Pärnus.