Hillary Clinton saab Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi.

Clinton on Ameerika Ühendriikide eelmine riigisekretär, Atlandi-ülese koostöö ning NATO liitlassidemete arendaja.

Hillary Clinton on Eestis käinud kolm korda: USA esimese leedina juulis 1996, USA senaatorite delegatsiooni koosseisus augustis 2004 ning NATO liikmesriikide välisministrite kohtumise raames aprillis 2010.

Clinton on korduvalt kinnitanud Eesti ja USA häid suhteid. "Ma võin Eestist pikalt rääkida. Olen nautinud välisministrina juba kahte visiiti Eestisse. Kuid kõige suuremat rõõmu teeb meie tihe koostöö 21. sajandi väljakutsetega tegelemisel. Oleme tänulikud usaldusväärse, loomingulise ja tugeva partnerluse eest ning loodame koostöö jätkumist," ütles Clinton aastal 2011.

President Toomas Hendrik Ilves allkirjastas otsuse anda Eesti Vabariigi 95. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riiklikud autasud.

Teiste seas on ordenite saajateks ka tippnäitlejad Ines Aru, Marika Vaarik ja Hannes Kaljujärv, ettevõtja ja investor Allan Martinson, maadleja Heiki Nabi treeneriga, jalgpallur Konstantin Vassiljev, helilooja Paavo Järvi ja kultuuriajakirjanik Karl-Martin Sinijärv jne.