Ennelõunal ei toimunud tugeva tormituule tõttu mandri ja Hiiumaa vahel ühtegi ülesõitu – kell 14 väljus St Ola Rohukülast Heltermaale, kuid edasised väljumised sel liinil pole jätkuvalt kindlad. St Ola tegi kell 14 ülesõidu Rohukülast Heltermaale, kus on parvlaeval turvalisem tugevate tuultega seista.

Hiiumaa ja Saaremaa vahel Triigi-Sõru liinil on täna ära jäetud hommikused reisid, Kõrgelaid tegi eile õhtul sõidu Sõrult tormivarju Triigi sadamasse.

Pühapäeva öösel tõusnud torm katkestas laevaliikluse kolmel Väinamere parvlaevaliinil - Rohuküla-Heltermaa, Rohuküla-Sviby ja Triigi-Sõru liinidel.

Kuivastu-Virtsu liinil on liiklus graafikujärgne.

Ilmateenistus on andnud välja teise astme tormihoiatuse - Saaremaal ja Hiiumaal puhul lõuna- ja edelatuul puhanguti 25 kuni 30 meetrit sekundis, mandril ulatub tuule kiirus 22 meetrini sekundis.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas.