„Tahan 14. augustil toimuva homoparaadi teemal natuke kaasa mõelda, ja kui linnakodanik Kalle, mitte kui politseinik ja politseiorganisatsiooni liige,” kirjutab Klandorf SL Õhtulehe arvamusveerul.

Klandorf kirjutab, et 14. augustil toimiv Pride oleks jäänud suure tähelepanuta, kui Tallinna koolidirektor Märt Sults poleks selle ürituse kohta oma arvamust avaldanud. Pärast algas nõiajaht koolijuhi vastu, leiab politseijuht.

„Antud juhul püüdis Märt Sults oma artikliga säästa oma õpilasi agressiivsest äärmusest, tuletades kõigile meelde, millised on ikkagi ühiskonna põhiväärtused,” seletab Klandorf. „Loodaks kuulda ka teiste koolijuhtide arvamust, kuhu Eesti kool läheb ja millised on need prioriteedid, millest me peame lastega vestlema. Kas rõhk pöörata kodule, perekonnale, lastekasvatamisele või äärmuslikele nähtustele meie ühiskonnas?”

„Miks me tahame liiga kiiresti sarnaneda selle Euroopaga, mis meie suhteliselt konservatiivse ellusuhtumisega ei sobi või kui sobib, siis väga väikesele hulgale meie seast,” küsib Klandorf.

„Minu väga suure tutvusringkonna hulgas on nii geisid, lesbilise kalduvusega naisterahvaid kui ka muu seksuaalkalduvusega inimesi,” lausub Klandorf. „Enamik neist on intelligentsed, laia silmaringiga isikud, kellega on meeldiv vestelda. Oleme omavahel nii hästi hakkama saanud, et delikaatseid teemasid nende eraelust me ei puuduta. Nad ei ole kunagi mind oma usku püüdnud kallutada ja mina ei ole nende üle ironiseerinud. Ma ei usu, et need inimesed tulevad ennast eksponeerima laiadele rahvahulkadele või telekaamerate ette.”

„Ma võin kihla vedada, et eestlasi sellel demonstratsioonil eriti palju ei osale. Küll aga on seal homokultuuri propageerijaid teistest riikidest. Kahjuks käitume põhimõttel, et kui meil nii palju ei ole, siis toome mujalt sisse,” nendib Klandorf.

„Arvestama peab ka sellega, et seksuaalvähemuste hulgas võib esineda tõsiste kui mitte öelda kuritegelike hälvetega inimesi,” lisab politseijuht. „Tean pedofiili, kes aastaid tarnis väikesi poisse kõrgetele riigiametnikele, ärimeestele ja kurjategijatele. Niikaua kui asi avalikuks ei tulnud, oli kõik hästi. Kui aga tuli, läks kinni see inimene, kes poisse tõi. Pedofiilid võtsid ringkaitsesse.”

„Mida siis heteroseksuaalsed Tallinna kodanikud peaksid 14. augustil tegema? Minu soovitus on: jätke linn maha, minge maakodudesse, teistesse linnadesse, ükskõik kuhu,” teatab Klandorf.

„Protesteerigem sellega, et jätame nad telekaamerate ette üksi,” lisab ta. „Ärme laseme ennast provotseerida, milleks kuulda, kui halvad inimesed me oleme.”