„Meie oleme valinud põhimõtteliselt teise tee, mis otsib tasakaalustatud lahendusi, olgu maksupoliitikas, pagulasküsimuses või muudel teemadel. Samas näitame me veendunult ja otsustavalt punast tuld rumalusele, populismile ja sellisele omakasupoliitikale, mida me tunneme erakondade riigieelarvelise ületoitmise nime all,“ märkis Herkel oma kõnes.

Herkeli sõnul on Vabaerakond valmis tõstatama terve rea põhimõtteid, mille realiseerimisele võiksid kaasa aidata kõik Eesti erakonnad. „Tuleb tagasi kutsuda kevadel vastu võetud maksurumalus, millesse ka koalitsiooni osapooled ise ei usu, ning töötada selle asemel välja uus, tasakaalustatud ja majanduse arengu eesmärke silmas pidav mudel,“ märkis Herkel.

„Tuleb vastu võtta demokraatiapakett, mis peab silmas liberaalsemat valimiskorraldust, piirab poliitilist korruptsiooni ning lõpetab erakondade võidurelvastumise tagamise riigieelarve vahendite mõõdutu kasutamisega, sealhulgas võlgade garanteerimisega. Tuleb lõpetada ühiskonna teadlik lõhestamine kontraversaalsete teemade nagu kooseluseadus, pagulased jms üledramatiseerimisega ning otsida tasakaalukaid lahendusi,“ ütles Herkel.

Ka märkis Herkel, et Vabaerakond on avatud ja vastutustundlik partner kõigile, kes peavad nimetatud põhimõtteid poliitilise kriisi lahendamisel oluliseks.