„See 10-protsendiline toetus on sotsidele pärast valimisi madalaim näitaja. Samal ajal on EKRE kasvanud. Pikas vaates iseloomustabki reitinguid peamiselt EKRE ja sotside kohavahetus. Jevgeni Ossinovski ja teised erakonna liidrid reageerivad isiklikult pea igale EKRE seisukohavõtule, millele järgneb sisutühi ideoloogiline ping-pong. Võib öelda, et sellega on sotsid asunud EKRE reitingut kasvatama oma toetuse arvelt,“ ütles ta.

Herkeli sõnul kaugeneb SDE viimasel ajal vaba ühiskonna ideaalidest, positsioneerides end mittevaba vastandumiserakonnana. „Avatud ühiskonnale on iseloomulik kultuurne debatt ning asjatu lõhestamise vältimine. Kui poliitiline oponent pakud populistlikke või äärmuslikke ideid, siis tuleb pigem pakkuda töötavaid lahendusi, mitte peegeldada oponendi pimedust,“ rõhutas Vabaerakonna esimees.

ERR avaldas täna Turu-uuringute AS-i küsitluse, millest selgus, et sotsiaaldemokraatide toetus langes viimaste aastate madalaimale tasemele - 10 protsendi peale. Aasta tagasi juunis läbi viidud uuringus olid sotsiaaldemokraadid (SDE) 18-protsendise toetusega populaarsuselt teine partei Eestis - jäädes alla vaid Keskerakonnale. Tänavu aprillis toetas sotse 13 ja mais 12 protsenti vastanutest, millega heideldi EKRE ja Vabaerakonnaga.