Kuna Vaher kinnitas, et on andnud siseministrile juhtunu kohta selgitusi, siis peab Hanno Pevkur siin Herkeli sõnul selge seisukoha võtma. „Avaliku raha vale kasutamine politsei juhtkonnas ja sellega seonduv võimalik töötaja vallandamine on märk sellest, et siseministri haldusalas on väga suuri probleeme. Politsei on asutus, mis kannab kõrgeid väärtusi ja eetikat. Vaheri selgitused, et saapad olid laos otsas ja enne puhkust soetatud kõrvaklapid on nüüd PPA juhtide käes, ei ole tõsiseltvõetavad,“ ütles Herkel.

„Politseijuht on ostnud asutuse krediitkaardiga lennujaamas enne puhkust 299-eurosed kõrvaklapid, seejärel annetab need oma sõnade kohaselt asutuse juhtkonnale ja loodab, et sellega on probleem lahendatud - siin kumab siiski soov osta asju puhkuse tarbeks. Asi viitab selgelt avaliku raha kuritarvitamisele, mis ei ole ametiisiku staatusest lähtudes vabandatav," toonitas Herkel.

Vabaerakonna esimees peab kõnekaks seda, et töötaja ei tahtnud kuludokumente viseerida. Selle töötaja vallandamine toimus detsembris, kui Vaher lasi kulud palgast kinni pidada. „Seega ootas Vaher saabaste osas kolm kuud ja kõrvaklappide osas kaks kuud enne, kui hüvitas selle oma detsembrikuu palgast. Me ootame siseministril kiiret reaktsiooni ja eeldame, et meie arupärimisele vastatakse esimesel võimalusel,“ ütles ta.

Täna esitasid Vabaerakonna fraktsiooni liikmed Artur Talvik, Andres Herkel, Andres Ammas, Külliki Kübarsepp, Krista Aru, Monika Haukanõmm ja Ain Lutsepp sellekohase arupärimise siseminister Hanno Pevkurile.

Siseminister Hanno Pevkur andis täna ministeeriumi siseauditi juhile korralduse viia läbi politsei- ja piirivalveameti peadirektori kasutuses oleva krediitkaardi kasutamise kiirkontroll, mille tähtaeg on selle nädala lõpp.

Hanno Pevkuri sõnul on riigieelarve vahendite otstarbekas kasutamine iga juhi otsene vastutus.

"Olen Elmar Vaherilt esmased selgitused saanud ning tema kinnitusel on tegemist töövahenditega. Pean siiski vajalikuks vaadata peadirektori kasutuses oleva krediitkaardi kasutamist pikema perioodi jooksul, misjärel on võimalik teha järeldusi, kas krediitkaarti on kasutatud eesmärgipäraselt," märkis Pevkur.