"Kõigepealt kuulaks ära Andres Jõesaare ja tekkinud olukorra," ütles Herkel Delfile. "Praegu on vara veel midagi kommenteerida."

Andres Jõesaar on esitanud sooviavalduse rahvusringhäälingu nõukogu esimehe kohalt lahkumiseks. Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid väljendasid täna oma toetust sotsist riigikogu liikme Peeter Kreitzbergi edutamisele nõukogu liikme kohalt selle esimeheks.

Tallinnas hukkus 17. juuli pärastlõunal Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõiduautolt löögi saanud rollerijuht.
Politsei algatas liiklusõnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.

Õnnetus juhtus kell 16.03 Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku rolleriga Aprilia, mida juhtis 17-aastane noormees. Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.

ERR-i nõukokku kuuluvad asjatundjatena esimees Andres Jõesaar, Ela Tomson, Rain Tamm ja Hagi Šein. Riigikogu fraktsioonide esindajatena on ERR-i nõukogus keskerakondlane Marika Tuus, reformierakondlane Igor Gräzin, roheline Maret Merisaar, IRL-i liige Andres Herkel ja sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg.

Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar esitas avalduse oma kohalt lahkumiseks 19. juulil, nõukogu arutab lahkumisavaldust 17. augustil.