"Ma tunnen Juhan Partsi ka isiklikult hästi ja mul pole absoluutselt mingit kahtlust tema võimekuses ja samuti ka tema suutlikkuses Euroopa kontrollikojas tõist tööd teha," kinnitas Henrik Hololei Juhan Partsi kontrollikoja kandidaadiks nimetamist Delfile kommenteerides.

"Ma ei näe ühtegi teist tõsiseltvõetavat kandidaati tema kõrval, kes suudab meid Euroopa kontrollikojas samal tasemel esindada," ütles Hololei.

Aastaid Euroopa Liidu teemadega tegelenud Hololei leidis, et Parts on kompetentne ja tal on ka kogemus sellest rollist, mida üks kontrollikoja liige tegema peab, kui ta oli riigikontrolör. "Ma arvan, et tegemist on inimesega, kellel on selgroogu, julgust asju välja öelda, julgust asju teha ja loomulikult, kui sa midagi teed, siis alati leitakse põhjust, miks sind selle eest kritiseerida," rääkis Hololei.

Hololei sõnul tuleb Partsi poliitiline kogemus kasuks ja ta loodab väga, et ei jätkata mängu, mis tegelikult nõrgendab ükskõik missuguse Eesti tulevase esindaja positsiooni Euroopa kontrollikojas.

Ta põhjendas, et süüdistusi võib alati igaühe poole loopida ja eriti teha seda siis, kui on mingisugused poliitilised kaalutlused. "Ei ole olemas ühtegi poliitikut, kes on teinud tõsiseid otsuseid ja kes selle eest pole kritiseerida saanud," kinnitas Hololei.

Hololei teada on kõik Estonian Airi puudutavad otsused tehtud vabariigi valitsuse nõusolekul ja valitsus on võtnud kogu vastutuse nende otsuste eest. "Selles mõttes ei saa kuidagi välja tuua, et tegemist on ühe ministri vastutusega," märkis ta. "Minu teada on kogu valitsus kõikide Eesti õhuga seonduvate otsuste taga ja siin ei ole tegemist ühe inimese otsusega."