Eesti messiboks on suur must kuup, kus on kokku 259 erinevat teost. Nende seas 18 varem soome keeles ilmunud raamatut ja 20 teost, mis on soome keeles äsja ilmunud või ilmumas ja mida messil esitletakse. Põhirõhk on messil tänapäeva kirjandusel ning aktuaalsetel ajaloolistel ja ühiskondlikel teemadel.

Eesti boksis müügil olevate raamatute seas on kaheksa kokaraamatut, millest üks on Evelin Ilvese esimene peagi ilmuv kokaraamat „Kingitud maitsed”. Evelin Ilvese teos jäi Helsingi raamatumessi Eesti töögrupi liikme Piret Saluri sõnul sõelale seetõttu, et autor on ka ise kohal. Nimelt toimub raamatumessiga sama katuse all ka toidu- ja elustiilimess, kuhu Evelin Ilves on palutud tervisest ja Eesti toidust ning leivast rääkima ning samal ajal näidisköögis ka leiba küpsetama.

Saluri selgitas Delfile, et eestikeelsete raamatute osas tegid ettepanekud töörühmale kirjastused ning töörühma paar kompetentsemat liiget tegid pakutute seast oma valiku. Saluri märkis, et eestikeelseid raamatuid kokku pandud kataloogis ei ole ning neid ka ei esitleta.

Äsja soome keeles ilmunud teoste hulgas on president Toomas Hendrik Ilvese „Omalla äänellä”, millest president 27.-30. oktoobrini toimuval messil ka kõneleb. Helsingi raamatumessile sõidab ka kultuuriminister Rein Lang, kes avab 27. oktoobril kell 13 messi Eesti boksi.

Mustast kuubist võib leida ka Mart Laari raamatud „Eesti leegioni pildialbum” ja „Eesti sõdur II maailmasõjas”. Samuti Heinz Valki „Pääsemine helgest tulevikust”, Leo Kunnase varem soome keeles ilmunud „Sotilasjumalan palvelija” ja Marko Mihkelsoni „Venemaa; valguses ja varjus”.

Seoses äsja ilmunud või kohe ilmuvate soome keelde tõlgitud teostega on töörühm varem teatanud, et esmakordselt tõlgitakse soome keelde Ene Mihkelsoni loomingut. Samuti ilmub palju luulekogude soomendusi, teiste seas Tõnu Õnnepalult, Wimbergilt ja Doris Karevalt. Peaaegu kõikide ilmuvate teoste autorid esinevad ka messil. Samuti Imbi Paju, kes oma raamatust „Suomenlahden sisaret” räägib messi viimasel päeval.

Messil osalemise eelarve on kultuuriministeeriumi pressiesindaja Nele Meikari sõnul ligi 250 000 eurot.