"Jürgen Ligi pahatahtlik ja valeinfol põhinev kommentaar näitab ilmekalt, et kui ühegi teise argumendiga rahvuslikke jõude enam rünnata ei saa, siis hirmutatakse Vene kolliga," teatas Mart Helme.

"Jürgen Ligi senine poliitiline tegevus tekitab kahtlusi hoopis tema enda koostöös Kremliga. Ligi võitles kaitseministrina ennastsalgavalt selle eest, et kaotada Eestis ajateenistus ja minna üle kutselisele armeele. Sellega oleks sisuliselt hävitatud Eesti kaitsevõime. Praegu tahab Reformierakond loovutusliku Eesti-Vene piirilepingu sõlmimisega kinkida Venemaale 5,2% Eestist ning erinevalt Lätist ja Leedust loobuda okupatsioonikahjude nõuete esitamisest. Samuti, ärgem unustagem, et endine välisminister Urmas Paet võitles aastaid viisavabaduse sõlmimise eest Venemaaga.

Mis on kremlimeelsem, kas see, et erakond on ükskord vastu võtnud meiega kohtuda soovinud MTÜ, kellega on kohtunud ka teiste erakondade fraktsioonid? Või minister ja erakond, kes on järjepidevalt tegelenud Eesti suveräänsuse õõnestamisega ja võõraste peremeeste huvide teenimisega?" küsis Helme.

Eesti Päevaleht kirjutas eelmisel nädalal, et tõendamata väidetele tugineva retoorikaga „lastekaitse“ MTÜ Eesti Vanemad otsib toetajaid Eesti poliitikas. Nimelt on nad seisukohal, et Norra lastekaitse röövib peredest lapsi. Ürituse koostööpartner on Eesti Vanemate kinnitusel paremerakond EKRE. Reformierakonna aseesimees, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ütles Delfile, et organisatsioon tegeleb lastekaitse asemel Kremli mõjutustegevusega.

„Lastekaitse ei puutu siin asjasse, lapsi võetakse peredest ära ainult äärmuslikel juhtudel ja Norra või Soome, kellega tüli on noritud, on maailmale lastekaitses ainult eeskujuks. Tegu on Kremli mainekujunduse ja mõjutustegevusega,” kommenteeris Jürgen Ligi.

„Ennast püütakse koledate teemade kõrval õilistada humaansega ja otsitakse Euroopa riikides sõsarparteisid. Keskerakond ja EKRE on olnud mõjutustegevuse partnerid Eestis otse ja kaude ennegi. See on julgeolekurisk ja kahtlemata kahjustab Eesti demokraatiat, kui sellistel erakondadel on parlamendis sedavõrd suur osakaal ja sisulistelt teemadelt tõmmatakse tähelepanu ja energia üksikutele kunstlikele vastasseisudele,” rõhutas Ligi.