Kuna Keskerakonna kontrolli all olev linnameedia on andnud EKRE kandidaatidele ohtralt rääkimisvõimalusi, on juba mõnda aega spekuleeritud sellega, et EKRE ja Keskerakonna vahel toimub koostöö. Täna oli EKRE Keskerakonna kõrval ainus, mis nõudis peale IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Krossi kohta Interpoli tagaotsimiskuulutuse ilmumist Krossi taandumist valimiskampaaniast.

"Põhjus, miks nn kolmikliit üritab meist jätta muljet kui Savisaare salatoetajatest ongi selles, et me pole olnud nõus nendega enne valimisi ette kampa minema, teisisõnu, me pole kellegi tõugata-tõmmata või varnast võtta ja loomulikult tekitab see kõigis kahtlusi, et oleme järelikult vastastega kambas. Kinnitan, et ei ole," vastas Martin Helme Delfi küsimusele.

"Me oleme korduvalt öelnud, et me ei välista koostööd kellegagi ega lepi enne valimisi kellegagi kokku mingeid koalitsioone. Koalitsioonis osalemine või opositsiooni jäämine sõltub esiteks valimistulemustest ehk sellest, millised kombinatsioonid üldse on võimalikud," lisas Helme.

"Me päris kindlasti leiame, et Tallinna senine valitsemisstiil ei ole rahuldav ja soovime muutusi. Kellega või kuidas neid muutusi kõige paremini õnnestub saavutada on valimistulemuse ja läbirääkimiste küsimus," kommenteeris Helme.

Ta uskus, et EKREl õnnestub Tallinna linnavolikogusse sisse saada. Tema ise ja ta isa Mart Helme saavad nende arvutuste kohaselt isikumandaadi ja ta lootis, et ka Krossi muutumine rahvusvaheliselt tagaotsitavaks aitab nende edule kaasa.