„Tuleva aasta eelarvekava eraldab patsiente esindavale ühingule kolm korda vähem raha kui tänavu. Kui rahastamine ei suurene, jäävad sadade patsientide huvid kaitsmata,“ ütles sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof.

Pikhofi sõnul teeb patsientide esindusühing väga tänaväärset tööd inimeste nõustamisel, neile juriidilise ja psühholoogilise abi andmisel. Lisaks esindatakse patsiente ka kohtuvaidlustes. "Kui lisaraha ei leita, siis on see kõik ohus," märkis Pikhof.

Pikhofi sõnul peab ühingu riigipoolne rahastamine jääma uuel aastal tänavuse aasta tasemele.

„Olen teinud sotsiaalkomisjonile ettepaneku arutada seda küsimust koos ühingu esindajatega. Loodan väga, et nii tõsisele probleemile leitakse lahendus. Jutt käib 40 000 eurost,“ lausus Pikhof.

Eesti Patsientide Esindusühing (EPE) teenindas 2010. aastal 1353 klienti 1721 juhtumis. Osutati nõustamisteenust ja õigusabi. Kohtuasjades aidati patsiente 85 korral.

Eestkostetegevusi viidi läbi 65 erineva teema osas. Patsientide huve esindati süsteemsel tasandil, osaleti seadusloomes, juhiti tähelepanu erinevatele probleemkohtadele ning tehti mitmeid olulisi ettepanekuid ning teavitustööd.