“Lootus on kuulda ministrilt, milliseid lahendusi ta tekkinud olukorrale näeb,” ütles Krigul Delfile. “Tundub, et neid hinnanguid ja süüdistusi on liiga palju kogunenud. Vahelduseks võiks tegeleda emotsioonivabalt tekkinud olukorra lahendamisega.”

Kriguli hinnangul ei ole ministri väljavahetamine praktilistel põhjustel otstarbekas. „Olen kaugel sellest, et tolereerida tehtud vigu, aga praegu tundub, et fookus on paigast ära,“ rääkis ta. „Praegu on kõik võimalused, mis õhus, tulnud läbi ajakirjanduse ja kolmandate isikute.“

„Ootaks ministrilt konkreetset plaani, mis nüüd siis saab,“ lausus Krigul, kelle sõnul on pall ministri käes ja temast sõltub, milliseid kombinatsioone palliga mängitakse.

Kriguli sõnul on raha küsimus mõnda aega teisejärguline probleem, olulisemad on moraalsed kaotused. Kui neid ei lahendata, siis võivad need tuua kaasa veel suuremaid kaotusi.

„Mitte einult ERSO töörahu, vaid terve valdkonna töörahu on häiritud,“ tunnistas Krigul.

Ta lisas, et töötajate lahkumine on tingitud sellest, kuidas muusiku ametit ühiskonnas tervikuna väärtustatakse ja viitas sellele, et üleskutse "Talendid koju!" on juba saanud vastupidise reakstiooni.