Heinz Valk rääkis "Vabaduse laulul" ETV-le antud intervjuus, et kogu taasiseseisvumise aja valu ja vaev oli väärt seda, kuhu Eesti praegu on jõudnud. Samas ei puuduta see vaev ja tulemus ainult Eesti rahvast, vahendab ERR Uudised.

"Kui nüüd tõsiseks minna, siis võib ju ütleda, et koos teiste oma saatusekaaslastega me vabastasime maailma ühest koletisest, kes oli miljoneid inimesi hukatusse saatnud."

Septembris 1988 toimunud üritusel "Eestimaa laul" ütles Heinz Valk oma kõne lõpus lause "Ükskord me võidame niikuinii!", mis kujunes populaarseks lööklauseks, mida korrati massiüritustel kogu taasiseseisvumise aja jooksul.

Täna ütles Valk, et võitma peab tegelikult kogu aeg. "Inimene peab kogu aeg võitma iseennast, oma saatust, teele ette tulevaid ootamatusi ja probleeme. Sama kehtib kogu rahva kohta - lõplikku võitu ei tule kunagi, sest kogu aeg on meil areng, edasiminek, millegi ületamine, millestki jagu saamine nii isiklikus plaanis kui ka kogu rahva jameie tsivilisatsiooni ulatuses," rääkis ta.

.