"Jõgevamaa juhatuses tehti tõepoolest ettepanek Marika Tuus-Laulu käitumist aukohtus arutada. Talle pandi süüks Ninasarvikule toetusallkirjade kogumist!" ütles Lenk Delfile.

Lenk lisas veel, et sai nädalapäevad tagasi Põlvamaa toetusnimekirja ja palus luba selle avaldamiseks. "Jaak Aab vastas, et 15. oktoobri juhatuse koosoleku arutati meililistis erinevate pöördumiste avaldamist ja juhatuse liikmed olid nõus, et listis avaldatakse edaspidi vaid piirkondade juhatuste otsuseid kandidaatide esitamise kohta."

„Leiti, et muid üleskutseid ja pöördumisi erakonna listis ei avaldata. See tekitab segadust, võimalikult ka ebavõrdsust,“ ütles nõunik Aab. Niisiis saab Keskerakonna siselistis avaldada vaid õigeid ja SRR (Simson-Ratas-Reps) toetavaid arvamusi. Ka see pole fantaasia vaid argipäev uuenevas Keskerakonnas," ütles Lenk.

Keskerakonna juhatuse liige ja Tallinna linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas lükkas eile ümber väite, justkui oleks tema nõudnud riigikogu liikme Marika Tuus-Lauli aukohtusse andmist.
„21. oktoobril toimunud Keskerakonna Jõgevamaa piirkonna juhatuse koosolekul tõstatas piirkonna juht Andres Vään küsimuse Jõgevamaa piirkonna nimel erakonna meililistis avaldatud toetusavaldustest erakonna esimehele,“ selgitas Taavi Aas.

Keskerakonna liige Marika Tuus-Laul väitis aga, et ta taheti Keskerakonna aukohtusse saata. „Mitte Edgar Savisaar, vaid Taavi Aas valetab avalikkusele. Olin ise Keskerakonna Jõgevamaa piirkonna juhatuse viimasel koosolekul ja kuulsin oma kõrvaga ning nägin oma silmaga kõike pealt. Aasa sõnademäng Delfis, nagu tahetakse aukohtu käest küsida lihtsalt hinnangut tekkinud olukorrale, on naiivne ja eksitav,“ ütles Tuus-Laul Delfile.