"Ma tean, et maad on kombanud ainult Reformierakond ja teistega käivad meil endal läbirääkimised. Reformierakond on praegusest olukorrast ära ehmatanud ja on korduvalt püüdnud seda teha, aga minu andmetel kella veerand kaheks ei ole Keskerakond neile vastust andnud, et nad hakkaks nendega koalitsiooni tegemisest rääkima," ütles Lenk Delfile.

"Nii eile kui täna on mitu korda pöördutud Keskerakonna uue eliidi poole. Reformierakond sooviks olukorra päästa sellega, et teeks koalitsiooni Keskerakonnaga, aga see pole praegu vastukaja leidnud," kinnitas Lenk.

Lenk toetab uut valitsust Ratase juhtimisel

"Umbusaldamisele kirjutasin ma alla ja kui läheb hääletamiseks, siis ma loomulikult hääletan kaasa, sest meie pikaajaline eesmärk on olnud valitsuse, mida me ei pea õiglaseks ja õigeks valitsuseks Eesti Vabariigile, lõhkumine või koalitsiooni ümbermängimine," kinnitas Lenk, kelle sõnul kongressil Edgar Savisaare mahahääletamine teda selle kohapealt ei mõjuta.

Toetaksin seda, et uus eliit - Ratas, Simson ja Reps - saaks ennast teostada. Las nad teevad ja näitavad, milleks nad võimelised on.
Heimar Lenk

Keskerakonna kongressil tugevalt Jüri Ratase vastu sõna võtnud Lenk toetaks ka koalitsiooni, milles Keskerakond Ratase eestvedamisel osaleks. "Toetaksin seda, et uus eliit - Ratas, Simson ja Reps - saaks ennast teostada. Las nad teevad ja näitavad, milleks nad võimelised on," sõnas Lenk.

Keskerakonna sisemine olukord hakkab Lemngi sõnul tõenäoliselt selguma alles pärast umbusaldust. "Sellel nädalal läheb aur peaasjalikult Reformierakonnaga võitlemiseks ning sotside ja teiste opositsioonierakondadega - EKRE ja Vabaerakonnaga - läbirääkimistele. Sel nädalal seetõttu Keskerakonna siseuudiseid niipalju ei tule," rääkis Lenk.