"Küsimus on lapsevanema teadlikkuses. Saab tõsta vanemate teadlikkust sellest, millised ained on kasulikud ja millised kahjulikud, et nad usaldaksid tõenduspõhiseid lahendusi. Praegusel hetkel tundub, et paljud inimesed on läinud seda teed, et usutakse mittetõenduspõhist ja loobutakse näiteks vaktsineerimisest," kahetses Haukanõmm seda, et lapsevanemad oma laste tervise ohtu panevad.

Ta ei osanudki kohe öelda, miks on nii paljud inimesed tavameditsiini suhtes skeptilised. "Üks põhjus võib olla, et inimesed on tavameditsiinis mingil põhjusel pettunud," arvas Haukanõmm. Alternatiivmeditsiin võib tema sõnul tavameditsiini päris hästi toetada, aga tavameditsiini täieliku asendamisega tuleb olla väga ettevaatlik.

Ta soovitas inimestel, kes loevad kusagilt mingi imeravimi kohta, olla selle suhtes esialgu ettevaatlik ja vaadata, mida selle kohta mujal ka kirjutatakse. Lisaks portaalidele nagu Telegram.ee ja Alkeemia.ee on ka tõsisemaid meditsiiniteemalisi portaale, kust võib paljude imeravimite väidetava ravitoime kohta ka tõsiseid vastuväiteid lugeda.

Ta soovitas inimestel olla kriitilisem ja rohkem uurida ka "imeravimite" kohta tausta. Vastukäiv info eri allikates peaks inimese kohe ettevaatlikuks tegema.

"Laste peal ei tohiks kindlasti midagi katsetada, nad on kõige nõrgemas positsioonis," rõhutas Haukanõmm.

Käskude ja keeldudega asjade lahendamist ta ei uskunud. "Inimesi ei saa käskida targemaid valikuid tegema. Usun, et inimesed on üldiselt mõistlikud ja targad," ütles Haukanõmm.